7χρονη υπέστη εγκαύματα στο μάτι από απροσεξία οδοντίατρου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 15:26

7χρονη υπέστη εγκαύματα στο μάτι από απροσεξία οδοντίατρου

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία εφτάχρονου κοριτσιού το οποίο από απροσεξία οδοντιάτρου του Δημοσίου υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο μάτι από καυστικό φωσφορικό οξύ και στη συνέχεια λόγω της αδυναμίας του οφθαλμίατρου του ίδιου κρατικού νοσοκομείου να το περιθάλψει, κινδύνευσε λόγω καθυστέρησης στην αντιμετώπιση του προβλήματος να χάσει την όρασή του.

Το περιστατικό σύμφωνα με καταγγελία του πατέρα του κοριτσιού συνέβη εντός Οκτωβρίου στο νοσοκομείο της Πάφου όταν το παιδί είχε μεταφερθεί από τη μητέρα του στον οδοντίατρο για πρόβλημα που αντιμετώπιζε στα δόντια του.

Ο οδοντίατρος, κατά λάθος, έριξε στο μάτι του κοριτσιού αρκετή, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ποσότητα καυστικού υγρού με αποτέλεσμα το παιδί να υποστεί σοβαρή ζημιά.

Η καταγγελία έφθασε γραπτώς στο Υπουργείο Υγείας προχθές Δευτέρα αφού, όπως ανέφεραν στην κυπριακή εφημερδία ο «Φιλελεύθερος» άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος του κοριτσιού, τα έξοδα για την περίθαλψη του παιδιού, το οποίο θα χρειαστεί μακροχρόνια θεραπεία και χειρουργική επέμβαση, τα καλύπτει η οικογένεια παρά το γεγονός ότι η ζημιά οφείλεται σε απροσεξία δημοσίων λειτουργών της Υγείας.

Στην καταγγελία του ο πατέρας διερωτάται γιατί δεν έστειλαν το παιδί με ασθενοφόρο στους οφθαλμίατρους στη Λευκωσία και έδωσαν απλώς συστάσεις για έναν καλό ιδιώτη ο οποίος, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, δεν ήταν σε θέση να τους εξυπηρετήσει.

«Ξεκίνησε η σύζυγός μου και παίρνει το παιδί της σαν να ήταν ένα σκυλί ή κάτι άψυχο χωρίς οίκτο από κανέναν του προσωπικού, σαν να της έλεγαν, όπου θέλεις πήγαινε. Όταν έφθασε στην κλινική του ιδιώτη οφθαλμίατρου ήμουν και εγώ ήδη εκεί και αφού περιμέναμε μισή ώρα περίπου με το παιδί μου να κλαίει συνέχεια, μας πληροφόρησαν ότι ο γιατρός λείπει στο εξωτερικό και μας συνέστησαν να πάμε σε κάποιον άλλο οφθαλμίατρο στη Λεμεσό».

Στην κλινική στη Λεμεσό, όπως οι γονείς ισχυρίζονται, έφθασαν με το παιδί τους 2,5 ώρες μετά το περιστατικό και όπως διαπιστώθηκε, στο μάτι του κοριτσιού υπήρχε
ακόμα αρκετή ποσότητα καυστικού οξέως.

Την ίδια μέρα το παιδί και αφού έτυχε των Πρώτων Βοηθειών από τον ιδιώτη οφθαλμίατρο, εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Λεμεσού όπου άρχισε συστηματική θεραπεία.

Οι γονείς ενημερώθηκαν ότι η θεραπεία θα πρέπει να είναι μακροχρόνια. Έτσι αποτάθηκαν και σε άλλους οφθαλμίατρους οι οποίοι συνέστησαν μεταφορά του παιδιού σε εξειδικευμένο κέντρο του Ισραήλ. Πράγματι το κορίτσι βρέθηκε στο Ισραήλ στις 11 Οκτωβρίου και μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις οι γονείς ενημερώθηκαν ότι η 7χρονη θα χρειαστεί στη συνέχεια και χειρουργική επέμβαση.

«Να διερευνηθεί η υπόθεση»

Για το περιστατικό και αφού εκτός από τον οδοντίατρο, εμπλοκή φέρεται να έχει και οφθαλμίατρος, έχει ενημερωθεί και η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών.

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Βάγιος Παρτασίδης, «πρόκειται για μια πολύ σοβαρή καταγγελία η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί λεπτομερώς πρώτα και μετά να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα».

Βεβαίως, τόνισε, «πρέπει να δούμε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ενήργησε το προσωπικό του νοσοκομείου και για αυτό εμείς θα περιμένουμε και στη συνέχεια θα τοποθετηθούμε».

Πηγή: Φιλελεύθερος




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ