Φίλες για πάνω από έναν αιώνα, πέθαναν την ίδια νύχτα σε ηλικία 107 ετών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 08:30

Φίλες για πάνω από έναν αιώνα, πέθαναν την ίδια νύχτα σε ηλικία 107 ετών

Ηταν φίλες από μικρά κορίτσια. Εζησαν και μεγάλωσαν μαζί. Και έφυγαν από τη ζωη μαζί, την ίδια νύχτα, με λίγες ώρες διαφορά. Η Αλμπέρτα Φάμπρις και η Τερέζα Γκρατσιάνι ήταν οι πιο ηλικιωμένες γυναίκες της ιταλικής πόλης του Τρεβίζο· συμπλήρωσαν αμφότερες 107 χρόνια ζωής τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο αντίστοιχα. Το βράδυ της Δευτέρας άφησαν την τελευταία τους πνοή στον οίκο ευγηρίας όπου φιλοξενούνταν.

Η Αλμπέρτα και η Τερέζα κατάγονταν από αριστοκρατικές οικογένειες που είχαν συνδέσει το όνομά τους με το Τρεβίζο, και μαζί τους φεύγει ένα κομμάτι της ιστορίας του, όπως γράφει η εφημερίδα «»Il Messaggero».

Ολοι θυμούνται την εγκάρδια προσωπικότητα της Αλμπέρτα, που συνδύαζε την ευγενή καταγωγή με μία φυσική ζεστασιά. Μια πολύ καλή συνομιλήτρια που διασκέδαζε επίσης τους καλεσμένους της με ανέκδοτα.

Η Αλμπέρτα ήταν η πρώτη γυναίκα που απέκτησε δίπλωμα οδήγησης στην επαρχία του Τρεβίζο. Στη δεκαετία του '30 ήταν πρωταθλήτρια στο τένις και το σκι, και παθιασμένη ορειβάτρια και αναβάτρια. Άφησε κάτω τα πέδιλα του σκι όταν ήταν «μόλις» 87 ετών. Ο πατέρας της, Πιέτρο, ήταν ο θεμελιωτής του νοσοκομείου του Κονελιάνο.

Ποτέ δεν παντρεύτηκε η Αλμπέρτα. Ούτε και η φίλη της Τερέζα που έμεινε ορφανή από μητέρα στα 12 χρόνια της. Είχε τρεις αδελφούς και μία αδελφή. Ο πατέρας της είχε διατελέσει για χρόνια ταμίας των περιουσιακών στοιχείων των ενοριών του Τριβένετο. Ανάμεσα στις δωρεές που έχει κάνει η οικογένεια της Αλμπέρτα είναι το παρεκκλήσι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Καθεδρικό της ενορίας.

ΤΑ ΝΕΑ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ