Η Πίνδος ανάμεσα στα 5 καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για να συναντήσετε άγρια ζώα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 10:53

Η Πίνδος ανάμεσα στα 5 καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για να συναντήσετε άγρια ζώα

Σε Φινλανδία, Ρουμανία, Πολωνία και Πορτογαλία τα άλλα 4 όπως τα επέλεξε ο Guardian

Αν θέλετε να έρθετε σε επαφή και να συναντήσετε από κοντά εντυπωσιακά, άγρια ζώα, η Ευρώπη διαθέτει πέντε μέρη που θα σας προσφέρουν αυτήν την εμπειρία. Δείτε αναλυτικά ποια είναι αυτά τα μέρη όπως τα επέλεξε ο Guardian.

1. Δάσος Kainuu, Φινλανδία
To δάσος Kainuu στην ανατολική Φινλανδία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία αποτελεί το σπίτι καφέ αρκούδων, λύκων, αδηφάγων, λυγκών αλλά και ταράνδων. Αλλά και για όσους είναι θαυμαστές των πτηνών, εκεί μπορούν να θαυμάσουν χρυσαετούς, λυροπετεινούς, δρυοκολαπτών, κουκουβάγιες των Ουραλίων αλλά και αηδόνια. Η καλύτερη εποχή για να διασταυρωθεί κανείς με την πλούσια πανίδα της περιοχής είναι από την άνοιξη ως το φθινόπωρο, ενώ στο δάσος προσφέρονται σοτυς επισκέπτες βόλτες με κανό, αλλά και η δυνατότητα για κάμπινγκ.

 

2. Δάσος Białowieża, Πολωνία

Στη βορειο-ανατολική πλευρά της Πολωνίας βρίσκεται το δάσος Białowieża, το οποίο συγκαταλέγεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Εκεί μπορεί να συναντήσει κανείς περίπου 59 είδη θηλαστικών και περισσότερα από 250 είδη πτηνών. Το συγκλονιστικό στοιχείο αυτού του δάσους είναι πως σχεδόν το 25% του συνολικού πληθυσμού των ζώων ζει εκεί.

 

3. Η οροσειρά της Πίνδου, Ελλάδα
Στη ραχοκοκαλιά της Ελλάδας, την οροσειρά της Πίνδου εδρεύουν 11 καταφύγια άγριας ζωής, τα οποία προστατεύουν 4.000 είδη άγριων ζώων, όπως τσακάλια, λύκοι, ενυδριδίνες, ερυθρά ελάφια, καφέ αρκούδες, ερωδιούς, εγκρέτες και χουλιαρομύτες. Στην περιοχή προσφέρονται μεταξύ άλλων ταξίδια παρατήρησης πτηνών και διαδρομές trekking.

 

4. Καρπάθια Όρη, Ρουμανία 
Τα Καρπάθια Όρη εκτός από το ότι έχουν εμπνεύσει πλήθος θρύλων σχετικούς με βρυκόλακες και τον Κόμη Δράκουλα, αποτελούν και το σπίτι των μεγαλύτερων πληθυσμών λύκων, λυκών και αρκούδων στην Ευρώπη. Εκτός αυτών, μπορεί κανείς να συναντήσει αγριόγιδα, αγριογούρουνα και ελάφια.

 

5. Κοιλάδα Côa, Πορτογαλία
Στα βορειοανατολικά της Πορτογαλίας, η κοιλάδα Côa είναι ιδιαιτέρως γνωστή για τη μεγάλη ποικιλία πτηνών που βρίσκονται εκεί. Πεζοπόροι και ποδηλάτες μπορούν να έρθουν σε επαφή μεταξύ άλλων με ζώα όπως άλογα Γκαράνο, βοοειδή Μαρονέζα, ιβηρικούς λύκους και αίγαγρους. Μάλιστα προσφέρεται στους επισκέπτες η δυνατότητα κάμπινγκ και εκδρομές τύπου σαφάρι.

protothema.gr