Το γύρο του κόσμου με Vespa θα κάνουν τρεις Έλληνες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 13:19

 Το γύρο του κόσμου με Vespa θα κάνουν τρεις Έλληνες

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, τρεις Έλληνες αποφάσισαν να επιχειρήσουν το ακατόρθωτο: Πηγαίνοντας κόντρα στην κρίση και διψασμένοι για περιπέτεια, θα καβαλήσουν τις vespa τους και θα κάνουν το γύρο του κόσμου.

Το απίστευτο ταξίδι τους θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Απρίλη και πρώτος τους προορισμός το Cape Town και το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας στην Αφρική. Εάν οι συνθήκες τους το επιτρέψουν (πολιτικές αναταραχές, εμφύλιοι κτλ) θα περάσουν οδικώς όλες τις χώρες, χωρίς να μεταφέρουν τις μοτοσυκλέτες τους πουθενά αεροπορικώς, ακτοπλοϊκώς ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και από τη Νότιο Αφρική θα κατευθυνθούν βορειοανατολικά προς τα βάθη της Ασίας.

Το μόνο σημείο που ίσως τελικά να χρειαστούν πλοίο θα είναι ο Βερίγγειος πορθμός, μιας και οι Vespa δεν ξέρουν να κολυμπάνε!

Από το βορειότερο άκρο της Αμερικής πλέον, θα ταξιδέψουν προς την Αλάσκα και διασχίζοντας τον Καναδά, τις ΗΠΑ, το Μεξικό και μετά από δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα θα φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, την Tierra del Fuego ή αλλιώς την Γη του Πυρός.

Η απόσταση που θα διανύσουν, θα είναι περίπου 150.000χλμ. ενώ υπολογίζουν πως θα περιπλανώνται στους δρόμους της Γης για τρία χρόνια, αφήνοντας πίσω όλα όσα έκαναν μέχρι σήμερα!

Στην ιστοσελίδα τους www.worldvespa.wordpress.com μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία του καθενός εκ των τριών επίδοξων εξερευνητών και να γνωρίσετε καλύτερα τους Έλληνες που θα διαδώσουν την τρέλα τους σε όλο τον κόσμο καβάλα σε δύο ρόδες.

iefimerida.gr




00 inkefalonia general ad 300X250