«Έσβησε» ο Ιταλός τροβαδούρος Λούτσιο Ντάλα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2012 21:04

«Έσβησε» ο Ιταλός τροβαδούρος Λούτσιο Ντάλα

Η καρδιά του Λούτσιο Ντάλα έπαψε να χτυπά. Ο Ιταλός τροβαδούρος άφησε την τελευταία του πνοή στην Ελβετία σε ηλικία 69 ετών. Είναι ειρωνικό, τον άνθρωπο που χαρακτηρίστηκε ως «τροβαδούρος της αγάπης», να τον προδίδει η ίδια του η καρδιά.

Η είδηση «έπεσε» σαν κεραυνός εν αιθρία, μιας και ο 69χρονος βρισκόταν στην Ελβετία για συναυλίες, στο πλαίσιο της περιοδείας του. Μόλις λίγες ημέρες πριν είχε ανέβει στη σκηνή του Φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο, η οποία έμελε να είναι και η τελευταία του εμφάνιση.

O Λούτσιο Ντάλα μιλούσε ανέκαθεν στην ελληνική ψυχή: μελωδία, λυρισμός συνδεδεμένος με πολιτικές αναζητήσεις. Τα γεγονότα που περιέγραφε έβρισκαν ακριβή αναλογία με αυτά της ελληνικής ιστορίας - γεγονότα σημαντικών πολιτικών στιγμών και κοινωνικών αναταραχών που εισχωρούσαν βαθιά μες στην καρδιά. Γι’ αυτό και τα τραγούδια του Ντάλα είχαν σήμερα την τιμητική τους σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα Ελλήνων χρηστών - τώρα που η νοσταλγία είναι ακόμη πιο έντονη και φωνές σαν του Ντάλα μιλούν ακόμη πιο έντονα στην ελληνική ψυχή. Εξάλλου, ο ίδιος ο Ντάλα είχε βρεθεί αρκετές φορές στη χώρα μας, την οποία αγαπούσε και είχε συνεργαστεί και εμπνεύσει πολλούς Ελληνες δημιουργούς όπως τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Σάκη Μπουλά αλλά και τη Μαρία Φαραντούρη.

Το «Caruzo» παραμένει μουσικό σημείο αναφοράς για ένα τεράστιο κοινό που βρίσκει στη γλυκόπικρη γεύση του το ιδανικό ψυχικό καταφύγιο.


Πηγή: protothema.grΦόρτωση…

Φόρτωση…