Μεγάλη φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης -Αποπνικτική ατμόσφαιρα [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 12:32

Μεγάλη φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης -Αποπνικτική ατμόσφαιρα [εικόνες]

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 8 το πρωί, στη λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο, κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ ο καπνός είναι ορατός από μακριά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς. Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο και δύο ελικόπτερα. Ο διοικητής της Πυροσβεστικής ζήτησε προληπτικά τη συνδρομή και του ΕΚΑΒ.

Αμέσως προκλήθηκε ανησυχία για τους φοιτητές που βρίσκονταν στις εστίες, την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και βγήκαν τρέχοντας μόλις αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες ή εγκλωβισμένοι φοιτητές. Το κτίριο της εστίας εκκενώθηκε, ενώ η αστυνομία σε συνεργασία με την πρυτανεία έχει ζητήσει να υπάρξει επικοινωνία με όλους τους φοιτητές που διαμένουν στις εστίες ώστε να υπάρξει η διασφάλιση πως κανείς δεν βρίσκεται εντός του κτιρίου που φλέγεται.

Η φωτιά ξέσπασε σε κτίριο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και επεκτάθηκε άμεσα, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Γιάννης Λεονταράκης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας. Όπως ανέφερε ο ίδιος η φωτιά αφορά σε κτίριο που ανήκει στο συγκρότημα των εστιών «χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα με τους φοιτητές, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται». Παράλληλα, εκτίμησε ότι η ζημιά πρέπει να είναι μεγάλη διότι καίγονται προκάτ εγκαταστάσεις με υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ο κ. Κουκιαδάκης ζήτησε να μην ανοίγουν τα παράθυρα τους οι κάτοικοι της περιοχής καθώς είναι άγνωστα τα στοιχεία του καπνού και η τυχόν επικινδυνότητα τους. Η πυροσβεστική ρωτήθηκε αν υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης των κατοίκων κοντινών οικιών αλλά όπως ανέφερε δεν συντρέχουν λόγοι απομάκρυνσης τους, δήλωσε ο ίδιος.

Πηγή: ekriti, cretapost, cretalive

Φωτογραφίες: intimenews