Στο πόδι τα Γιάννενα για την πώληση της «Δωδώνης»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 11:36

Στο πόδι τα Γιάννενα για την πώληση της «Δωδώνης»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις συνεταιριστών και κτηνοτρόφων στα Γιάννενα για την πώληση της «Δωδώνης» και σήμερα διοργανώνεται πανηπειρωτικό συλλαλητήριο, ενώ υπό κατάληψη τελεί από την Παρασκευή, οπότε και ανακοινώθηκε από την ΑΤΕ η πώλησή της, το κτίριο της γαλακτοβιομηχανίας, έξω από την πόλη των Ιωαννίνων.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Χρ. Μπαλτογιάννης, μετά την ευρεία σύσκεψη της Κυριακής, υποστήριξε ότι «η πώληση ήταν το αποτέλεσμα ενός αδιαφανούς και σκανδαλώδους διαγωνισμού, ο οποίος κατέληξε σε πλιάτσικο της εταιρείας, αφού ο εν λόγω αγοραστής αγοράζει την εταιρεία με 21 εκατ. ευρώ, από τα οποία, αν αφαιρεθούν τα 12 εκατ. ευρώ που οφείλει στη «Δωδώνη», αγοράζει την εταιρεία στο εξευτελιστικό τίμημα των 9 εκατ. ευρώ, δηλαδή με τα κέρδη μιας χρονιάς».

Την ίδια ώρα, η κοινοπραξία «S.I.», στην οποία κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός, σε ανακοίνωσή της επεσήμανε πως «για την αγορά των μετοχών της ''Δωδώνης'' δεν θα χρησιμοποιηθεί κανενός είδους τραπεζική χρηματοδότηση. Αυτή θα πραγματοποιηθεί με ίδια κεφάλαια των επενδυτών και ως εκ τούτου θα αποφέρει την εισροή νέων ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα».

Πηγή: ethnos.gr




00 inkefalonia general ad 300X250