Στον εισαγγελέα ο φάκελος των πολιτικών που ελέγχει το ΣΔΟΕ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012 08:48

Στον εισαγγελέα ο φάκελος των πολιτικών που ελέγχει το ΣΔΟΕ

Στον εισαγγελέα ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, να μεταβιβαστεί ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων, που φέρονται να ελέγχονται για «περίεργο πλουτισμό» μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης. Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε, επίσης, να παράσχει το ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

«Υπό το βάρος των αποκαλύψεων ο κ. Σαμαράς έκανε την ανάγκη φιλότιμο», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και ζήτησε μάλιστα να πάει ο φάκελος των 32 και στη Βουλή. Χαρακτηριστικά τόνισε «ατιμωρησία αλά Siemens, τέλος».

Στο μεταξύ, μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής ο Ιωάννης Διώτης, αναφέρει ότι σε αρκετές υποθέσεις τις οποίες έλεγξε όταν ήταν επικεφαλής του ΣΔΟΕ, εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα και σημείωσε ότι οι εισαγγελικές αρχές είναι ενήμερες για αυτές.

Όπως σημείωσε, οργανωμένο έγκλημα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς διαφθορά κρατικών λειτουργών.

«Οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκα είναι μεγάλου ενδιαφέροντος», προσθέτει ο κ. Διώτης και σημειώνει ότι «αφορούν μεταξύ άλλων εξοπλιστικά προγράμματα, λαθρεμπόριο καύσιμων, φάρμακα και εικονικά τιμολόγια».

Μιλώντας την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Νάκος είχε δηλώσει ότι δε θα δοθούν στη δημοσιότητα ονόματα πολιτικών προσώπων που ελέγχονται για 'περίεργο πλουτισμό' εάν δεν προκύψει κάτι επιλήψιμο, ενώ είχε αφήσει αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος την Πέμπτη επιβεβαίωσε ότι το ΣΔΟΕ ελέγχει τα οικονομικά 32 πολιτικών προσώπων, λέγοντας ότι «εφόσον δεν υπήρχαν συγκεκριμένα στοιχεία, δεν έπρεπε να υπάρχει καμία ανακοίνωση».

Ο κ. Στουρνάρας, σε γραπτή απάντηση προς το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη, είχε δηλώσει μάλιστα ότι ο αριθμός αυτών των ελεγχόμενων προσώπων δεν είναι σταθερός αλλά μεταβάλλεται. Ειδικότερα, όπως είπε, αυτό το χρονικό διάστημα ελέγχονται 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων

ΣΚΑΪ




00 inkefalonia general ad 300X250