Μαθητής από την Ξάνθη κέρδισε το 1ο βραβείο λογοτύπου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 10:48

Μαθητής από την Ξάνθη κέρδισε το 1ο βραβείο λογοτύπου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ [εικόνες]

Ο Νίκος Γκόρδης, μαθητής της Β’ τάξης Δομικών Έργων του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ξάνθης, είναι ο νικητής του 1ου βραβείου λογοτύπου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+.

Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στη Σαραγόσα της Ισπανίας και απέφερε το πρώτο βραβείο στον Έλληνα μαθητή από την Ξάνθη γεμίζοντας χαρά τόσο τον ίδιο όσο και το σχολείο του που εκπροσωπούσε.

Ο Νίκος Γκόρδης σχεδίασε ένα λογότυπο για το παραπάνω ευρωπαϊκό πρόγραμμα και αναδείχθηκε πρώτος ανάμεσα σε 16 συμμετοχές από τέσσερις χώρες, κερδίζοντας το 1ο βραβείο του διαγωνισμού.

Το συγκεκριμένο λογότυπο θα χρησιμοποιείται πλέον σε όλα τα έγγραφα και έντυπα του συγκεκριμένου προγράμματος.

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα, στο δημαρχείο, τον δήμαρχο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, στον οποίο και παρέδωσαν ακριβές αντίγραφο του βραβευμένο λογότυπου.

O δήμαρχος Ξάνθης συνεχάρη τον μαθητή, αλλά και όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας: «Η συμμετοχή μαθητών σε τέτοιου είδους ανταγωνιστικά προγράμματα και διαγωνισμούς τους κάνει ακόμη πιο δημιουργικούς, ιδιαίτερα στα σύγχρονα ψηφιακά προϊόντα και είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι τα παιδιά μας συμμετέχουν και διακρίνονται σε αυτά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ