Τουλάχιστον 11 χρόνια σε κινέζικη φυλακή το μοντέλο με την κοκαΐνη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 09:15

Τουλάχιστον 11 χρόνια σε κινέζικη φυλακή το μοντέλο με την κοκαΐνη

Στο Χονκ Κονγκ οι γονείς της 19χρονης - Το νομικό δίλλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν

Για την πολύ δύσκολη κατάσταση – ψυχολογική και νομική – στην οποία βρίσκεται η 19χρονη που συνελήφθη πριν 2 μήνες στο Χονκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνη, μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας.
Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha ο Σ. Κεχαγιόγλου, οι γονείς του μοντέλου βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες στο Χονγκ Κονγκ και βλέπουν καθημερινά την κόρη τους για μισή ώρα, υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις και με ενδιάμεσο τζάμι.

Η κοπέλα είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και όλοι μαζί προσπαθούν να βρουν την καλύτερη λύση στην υπόθεση, που ωστόσο δεν είναι καθόλου εύκολη και με προοπτική πολυετούς κάθειρξης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας, η κοπέλα έχει δύο επιλογές: είτε να δηλώσει αθώα, αλλά αν κριθεί ένοχη να καταδικαστεί σε 23-26 φυλάκιση, είτε να δηλώσει ένοχη, να καταδικαστεί σε 16 χρόνια και τελικά να αποφυλακιστεί στα 11 χρόνια, αν δείξει καλή διαγωγή.

Στις 14 Φεβρουαρίου θα γίνει μία ακόμη ακρόαση. Εκεί υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξει μία μικρή αναβολή μέχρι τα τέλη Φλεβάρη, ώστε να δηλωθεί επισήμως στο ακροατήριο από την ίδια αν δηλώνει τελικώς ένοχη ή αθώα.

Ο Σ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι η κοπέλα διατρανώνει την αθωότητά της, ότι την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος που έχει προσληφθεί στο Χόνγκ Κονγκ καθώς ο ίδιος εκεί δεν έχει δικαίωμα να παραστεί στο εκεί δικαστήριο. Ωστόσο, αναλόγως των εξελίξεων και όταν ασκηθεί επισήμως ποινική δίωξη, ο ίδιος θα ζητήσει την ποινική της δίωξη στην Ελλάδα για να μπορέσει να προχωρήσει σε έκδοση στη χώρα μας, «με λίγες όμως πιθανότητες επιτυχίες», όπως τόνισε.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ