Νεκρός ο 32χρονος που παρέσυρε η χιονοστιβάδα στη Βασιλίτσα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 19:18

Νεκρός ο 32χρονος που παρέσυρε η χιονοστιβάδα στη Βασιλίτσα

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η εκδρομή στα χιόνια για μια παρέα snowboarders, που βρισκόταν, από το πρωί της Παρασκευής, στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά.

Ενώ το χιονοδρομικό ήταν κλειστό λόγω ομίχλης, η παρέα θέλησε να κάνει κατάβαση εκτός πίστας σε απάτητο χιόνι.

Προκλήθηκε χιονοστιβάδα η οποία παρέσυρε τον 30χρονο φοιτητή από την Αθήνα και η πορεία του σταμάτησε σε ένα δένδρο.

Ο 32χρονος φοιτητής από την Αθήνα μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο Γρεβενών όπου σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παντελή Αλεξιάδη καταβλήθηκε πολύωρη προσπάθεια για την ανάνηψή του.Μετά από δύο ώρες οι γιατροί εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή εκτίμησε ότι ο νεαρός πιθανότατα είχε έναν ασφυκτικό θάνατο. Δεν πέθανε δηλαδή από το χτύπημα στο δέντρο αλλά λόγω έλλειψης οξυγόνου από το όγκο του χιονιού που τον καταπλάκωσε. Ο ίδιος είπε στον Σκαι πως ο νεαρός «Δεν έφερε κανένα εξωτερικό σημάδι από χτύπημα, φαίνεται ότι απεβίωσε από ασφυξία, από τον όγκο χιονιού που τον καταπλάκωσε».

Κατά ορισμένες πληροφορίες ο 30χρονος είναι γιος γνωστού αγγειοχειρουργού της Αθήνας.

Τι ανέφερε νωρίτερα το ρεπορτάζ   

Οπως αναφέρουν τα τοπικά site kozan.gr & greveniotis.gr, το χιονοδρομικό ήταν κλειστό λόγω ομίχλης  και η παρέα δοκίμασε να κάνει snowboard, εκτός πίστας , σε μέρος όπου το χιόνι ήταν «απάτητο».

Η χιονοστιβάδα που δημιουργήθηκε, παρέσυρε δύο άτομα της παρέας, ένα εκ των οποίων χτύπησε πάνω σε δέντρο.

Οι υπόλοιποι ειδοποίησαν αμέσως το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας, οι οποίοι αφού τον εντόπισαν, τον μετέφεραν στο σαλέ και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών.

Ο εν λόγω τραυματίας, έχοντας πολύ χαμηλό σφυγμό, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γρεβενών, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στην ζωή.

Από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστό το περιστατικό, κινητοποιηθηκε η αστυνομία, το ΕΚΑΒ, καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Φωτό από την είσοδο του νοσοκομείου Γρεβενών
Φωτό από την είσοδο του νοσοκομείου Γρεβενών
Σημερινή εικόνα στη Βασιλίτσα
Σημερινή εικόνα στη Βασιλίτσα
thetoc.gr