Προβλήματα στο εθνικό δίκτυο: Δίπλωσαν νταλίκες, εγκλωβισμένοι οδηγοί (video)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 18:56

Προβλήματα στο εθνικό δίκτυο: Δίπλωσαν νταλίκες, εγκλωβισμένοι οδηγοί (video)

Σημεία διακοπής κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης 

 

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν τις τελευταίες ώρες στα εθνικά οδικά δίκτυα της χώρας λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένα αυτοκίνητα και νταλίκες που έχουν διπλώσει λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, στο ύψος του Μπράλου και του Μαρτίνου, ενώ αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζονται και στα Καλάβρυτα, με ακινητοποιημένα οχήματα στο ύψος του Διακοπτού.

Ακόμη, η κίνηση των οχημάτων στην Πάρνηθα διεξάγεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
«Δίπλωσαν» νταλίκες σε Μπράλο και Μαρτίνο

Άνοιξε μετά τις 5.30 το απόγευμα ο αυτοκινητόδρομος Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του 126ου χλμ, μετά τα διόδια της Τραγάνας, όπου είχαν διπλώσει δύο νταλίκες, εγκλωβίζοντας και ένα τουριστικό λεωφορείο.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Οδού, Γεράσιμος Μονοκρούσος, είχε δημιουργηθεί πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα, από το 117ο έως το 131ο χλμ και χρειάζεται αρκετή ώρα να αποκατασταθεί η κίνηση των αυτοκινήτων, δεδομένης της εξόδου για τις γιορτές, όπως είπε.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η εταιρεία έχει κινητοποιήσει 60 εκχιονιστικά μηχανήματα και αντιμετωπίζει επιτόπου όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από τις καιρικές συνθήκες.

Νωρίτερα, υπενθυμίζεται πως είχαν διπλώσει δύο νταλίκες και η κυκλοφορία γινόταν με τρομερή δυσκολία, ενώ το χιόνι που έπεφτε ακατάπαυστα έχει σκεπάσει το οδόστρωμα.

Από τις 15:00 η ώρα της Παρασκευής, η Δ/νση Αστυνομίας Φθιώτιδας εξέδωσε απαγορευτικό για την κυκλοφορία φορτηγών στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος των διοδίων Αφιδνών.

https://www.youtube.com/watch?v=1iHZEdfJh8A

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στα Καλάβρυτα

Ειδικότερα, με μεγάλη δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Πούντας - Καλαβρύτων λόγω της έντονης χιονόπτωσης στην περιοχή. Αρκετά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί μεταξύ των οποίων και ένα λεωφορείο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.news, το λεωφορείο και αρκετά ΙΧ βρίσκονται ακινητοποιημένα στο ύψος του Διακοπτού, ενώ στην περιοχή αναμένονται εκχιονιστικά μηχανήματα.

Εξαιτίας πτώση βράχου στον επαρχιακό δρόμο Πούντας - Καλαβρύτων έχει τραυματιστεί ένας οδηγός και στο σημείο σπεύδει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, λόγω της χιονοθύελλας έχει αποκλειστεί ο οικισμός Καλυβίτη στο Διακοπτό και άλλοι οικισμοί στο 14ο χλμ Πούντας - Καλαβρύτων, ενώ η η ΕΛ.ΑΣ. έχει διακόψει την κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό, καθώς από τον παγετό «δίπλωσε» νταλίκα με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές οχημάτων.

10

11

 

πηγη: in.gr

https://www.youtube.com/watch?v=SKNxADVpw6Y




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ