Παραλίγο μακελειό στο Πότσδαμ-Εκρηκτικό πακέτο στη χριστουγεννιάτικη αγορά [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 20:29

Παραλίγο μακελειό στο Πότσδαμ-Εκρηκτικό πακέτο στη χριστουγεννιάτικη αγορά [εικόνες]

Στην εκκένωση χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Πότσδαμ της Γερμανίας προχώρησαν οι αρχές λόγω πακέτου που, όπως αποδείχθηκε, περιείχε εκρηκτικά.

Τοπικά Μέσα αναφέρουν πως το πακέτο 40x50 παραδόθηκε σε φαρμακείο. Ο υπάλληλος του φαρμακείου το άνοιξε και όπως είπε στην αστυνομία, εντόπισε καλώδια, μηχανισμό και κάποια σκόνη κι έτσι ειδοποίησε τις αρχές.

Το ύποπτο δέμα που εστάλη απεντοπίστηκε στην πόλη Πότσδαμ, κοντά στο Βερολίνο, επιβεβαιώθηκε ότι περιέχει εκρηκτικά, γνωστοποίησε η αστυνομία στο Twitter, ενώ λίγο μετά έγινε γνωστό ότι οι αρχές προχώρησαν στην εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού.

"Οι υποψίες που είχαμε σχετικά με έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό επιβεβαιώθηκαν" επισημαίνεται στο μήνυμα της αστυνομίας στο Twitter.

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης η αστυνομία έχει πληροφορίες ότι υπάρχουν και άλλα πακέτα και διεξάγονται εντατικές έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν.

Η Γερμανία βρίσκεται σε ύψιστο συναγερμό λόγω της περσινής αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης τις ημέρες των γιορτών στο Βερολίνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ISIS έχει καλέσει σε πρόσφατα βίντεο που διοχέτευσε, «μοναχικούς λύκους» ανά τον κόσμο να σπείρουν τον τρόμο με αιματηρές επιθέσεις τις ημέρες των εορτών.

Φωτογραφίες: Julian Staehle/dpa via AP