Με καταστροφές το πέρασμα της «Ευρυδίκης» - Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 09:37

Με καταστροφές το πέρασμα της «Ευρυδίκης» - Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας η «Ευρυδίκη» πλήττει με βροχές και καταιγίδες την κεντρική και νότια Ελλάδα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα Τρίτη, αφού ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας.

Οι δυτικές παράκτιες και νησιωτικές περιοχές αλλά και η Ήπειρος αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κέρκυρα, η Σύμη και το Άργος

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στο λιμάνι της Σύμης, καθώς τεράστιο κύμα «κατάπιε» τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα στο λιμάνι. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό εάν μέσα στα οχήματα υπάρχουν εγκλωβισμένοι. 

Σύμφωνα με το λιμενικό, στη θάλασσα παρασύρθηκαν τρία αυτοκίνητα που περίμεναν να επιβιβαστούν σε πλοίο. Παρόλα αυτά, ο δήμαρχος Λευτέρης Παπακολοδούκας κάνει λόγο για 10 οχήματα. Στο σημείο σπεύδει πλωτό του λιμενικού για να πραγματοποιήσει έρευνες για τον εντοπισμό τυχών εγκλωβισμένων. 

Πολλές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε την Κέρκυρα, η οποία στοίχισε τη ζωή ενός 57χρονου. Ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του, όταν κατά την επιστροφή της οικογένειάς του στο σπίτι ένας χείμαρρος ακινητοποίησε το όχημα. Η σύζυγος και τα παιδιά του πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν, όχι όμως και εκείνος, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Ο 57χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Corfu News είχε φτάσει στην Κέρκυρα μόλις το πρωί της Παρασκευής, για ολιγοήμερες διακοπές, από την Αγγλία όπου ζούσε.

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στην Ηγουμενίτσα. Η έντονη χαλαζόπτωση κατέστρεψε καλλιέργειες, ενώ η βρχόπτωση μετέτρεψε δρόμους του επαρχιακού δικτύου σε ποτάμια.

Η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας την Αργολίδα δημιούργησε αρκετά προβλήματα και πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Στην περιοχή των Λευκακίων στο Ναύπλιο ο δρόμος πλημμύρισε με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.

Στο Αργολικό το ρέμα που περνά στο χωρίο έχει φουσκώσει, στον κόμβο Νέα Τίρυνθας στη Νέα Εθνική έχει πλημμυρίσει ένας παράδρομος.

Στο Ναύπλιο το ρέμα Ραμαντάνι κατέβασε απίστευτες ποσότητες ορμητικών νερών μαζί με λάσπη και πέτρες.

Η κατάσταση στο σημείο εμποδίζει την ομαλή διέλευση των οχημάτων και έτσι η αστυνομία προχώρησε σε αποκλεισμό του δρόμου που περνάει μέσα από την κοίτη του ρέματος

Όπως προειδοποιούν τα τοπικά Μέσα πάντως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί εκτός από το Ραμαντάνι και σε όλα τα ρέματα της περιοχής και να μην επιχειρούν να περάσουν μέσα από αυτά με τα αυτοκίνητα τους ακόμη και αν το νερό του φαίνεται λίγο.

Ήδη ο Δήμος Ναυπλιέων και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας έχουν ξεκινήσει εργασίες με μηχανήματα προκειμένου να απομακρύνουν φερτά υλικά που έχουν φράξει την δίοδο του νερού.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη:

Αττική

καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.
άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 και πιθανόν πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα.
άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα.
άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα έως 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση από τη νύχτα.
θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες αρχικά στο Ιόνιο, πιθανόν κατά διαστήματα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές) και από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές.
άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια και ανατολικά έως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές Κυκλάδες και τη νότια Κρήτη.
άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς μεγαλύτερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

iefimerida




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ