Βιβλική καταστροφή στη Σαμοθράκη: Κομμένοι δρόμοι. Μεγάλες ζημιές σε κτίρια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 13:30

Βιβλική καταστροφή στη Σαμοθράκη: Κομμένοι δρόμοι. Μεγάλες ζημιές σε κτίρια

Κομμένοι δρόμοι, κατολισθήσεις, πλημμύρες και αποκλεισμένα χωριά συνθέτουν την εικόνα της βιβλικής καταστροφής από την κακοκαιρία στην Σαμοθράκη, η οποία μετρά τις πληγές της μετά τις μεγάλες ζημιές και τις καταστροφές που προκάλεσε η χθεσινή θεομηνία


Μεγάλο μέρος των υποδομών του νησιού έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, όπως το Κέντρο Υγείας, καθώς μέσα σε δύο ώρες έπεσαν 210 χιλιοστά βροχής, όσο περίπου βρέχει κατά τους χειμερινούς μήνες στη Θεσσαλονίκη. Τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, ενώ με έκτακτη ανακοίνωση ο δήμος κάλεσε τους πολιτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σε απεγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων από κοίτη ποταμού προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Σαμοθράκης όπως είπε ο Πυραγός, Χαμαλίδης Αντώνης.

 

Όπως τόνισε ο κ. Χαμαλίδης, οι άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ δεν υπάρχουν αγνοούμενοι ή εγκλωβισμένοι προς το παρόν. «Η κατάσταση είναι τραγική στο νησί. Έβρεχε από τις 7 το απόγευμα χθες, μέχρι και τις 8 το πρωί. Ήταν ακραία τα καιρικά φαινόμενα. Πολύ νερό, πολλή λάσπη.  Το Κέντρο Υγείας του νησιού έχει πάθει ζημιά. Το Δημαρχείο έχει πάθει ζημιά. Είχαμε πολλές κλήσεις από χθες να τραβήξουμε νερά αλλά πλέον είμαστε σε ύφεση. Τώρα γίνεται αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης γιατί το δίκτυο υπέστη αρκετές ζημιές, όπως και το δίκτυο ύδρευσης» ενημέρωσε ο κ. Χαμαλίδης.

 
Νοσοκόμα από το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης που έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές, μιλώντας στο News 24/7 δήλωσε «Έχουμε υποστεί μεγάλη καταστροφή. Το Κέντρο Υγείας έχει καταστραφεί. Έχουν μπει νερά και καταστράφηκαν τα μηχανήματά μας, το φαρμακευτικό υλικό.  Ευτυχώς δεν υπήρχαν ασθενείς. Ήταν μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό μέσα και δεν κινδύνευσε κανείς.

Την εικόνα της καταστροφής, έδωσε, μιλώντας στο News 24/7 και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβις: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κομμένοι δρόμοι και πολλές ζημιές στη Χώρα. Αρκετές κατολισθήσεις και μεγάλες ποσότητες λάσπης. Είναι πολλά τα σπίτια και οι επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα. Οι συγκοινωνία στο νησί γίνεται μόνο σε λίγα σημεία αλλά στα περισσότερα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα» .

news247.gr