Τραγωδία στη Χαλκιδική - Πέθανε καταδύτρια στην προσπάθειά της να σπάσει το ρεκόρ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 10:58

Τραγωδία στη Χαλκιδική - Πέθανε καταδύτρια στην προσπάθειά της να σπάσει το ρεκόρ

Σε θάλαμο αποσυμπίεσης ο σύζυγός της

Μια απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε την Κυριακή στη Χαλκιδική, όταν 45χρονη καταδύτρια έχασε τη ζωή της στην προσπάθειά της να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 45χρονη μαζί με τον 47χρονο σύζυγό της με τον οποίο είχαν σχολή καταδύσεων, έκαναν από κοινού κατάδυση σε περιοχή του Τορωναίου Κόλπου με στόχο να σπάσουν το ρεκόρ των 230 μέτρων.

Η 45χρονη γυναίκα όμως την ώρα που βρισκόταν σε μεγάλο βάθος ένιωσε αδιαθεσία και για άγνωστο ακόμη λόγο αποπροσανατολίστηκε. Προσπάθησε λοιπόν να ανέβει στην επιφάνεια, αλλά όχι ακολουθώντας τη σωστή διαδικασία αποσυμπίεσης με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Και ο 47χρονος σύζυγός της ένιωσε αδιαθεσία μέσα στη θάλασσα, όμως η ομάδα κατάδυσης που τους παρακολουθούσε τον ανέβαζαν σιγά σιγά στην επιφάνεια της θάλασσας για να γίνει σωστά η αποσυμπίεση.

Η όλη διαδικασία κράτησε τρεις ώρες και μόλις ο άνδρας βγήκε στην επιφάνεια, μεταφέρθηκε σε θάλαμο υπερβαρικής στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύεται με συμπτώματα της νόσου των δυτών.

Η γυναίκα ονομάζεται Θεοδώρα Μπαλαμπάνοβα και μαζί με το σύζυγό της διατηρούν κέντρο καταδύσεων στη Νικήτη Χαλκιδικής.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα είπε ο 47χρονος, έχασε από τα μάτια του τη σύζυγό του λόγω των ισχυρών ρευμάτων. 

Πηγή φωτό: halkidikinews.gr




00 inkefalonia general ad 300X250