Τρομοκρατία η επίθεση στο μετρό του Λονδίνου λένε οι αρχές

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 12:53

Τρομοκρατία η επίθεση στο μετρό του Λονδίνου λένε οι αρχές

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι- οι περισσότεροι φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο.


Με βασικό σενάριο την τρομοκρατία εργάζονται οι βρετανικές αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης της έκρηξης εντός σταθμού του μετρό στο Λονδίνο, η οποία είχε ως αποτελέσμα τον τραυματισμό  τουλάχιστον 20 ανθρώπων.  «Οι βρετανικές αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό στο μετρό του Λονδίνου ως τρομοκρατία» αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, επικαλούμενο πηγές της αντιτρομοκρατικής.

Όπως έγινε γνωστό, το μεσημέρι η Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει της συνεδρίασης της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων Κόμπρα.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι- οι περισσότεροι φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο. Κάποιοι τραυματίστηκαν και από τον πανικό που προκλήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν επιβάτες στην προσπάθειά τους να βγουν από το βαγόνι του συρμού. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε έναν λευκό κουβά ο οποίος φαίνεται με περιείχε εκρηκτικό υλικό αλλά και καλώδια που παραπέμπουν σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το BBC, το περιστατικό εξετάζεται και ως τρομοκρατική ενέργεια. 

To σημείο της έκρηξης στο γράφημα του Guardian

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για φωτιά  στον λευκό κουβά και μια «μπάλα» φωτιάς που άρχισε να εξαπλώνεται. Αλλες πηγές της αντιτρομοκατικής που επικαλούνται βρετανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο και για δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό που δεν έχει εκραγεί. 

 Στις εικόνες από το Twitter φαίνονται άνθρωποι πεσμένοι στο έδαφος.  Σύμφωνα με την εφημερίδα Metro επιβάτες του μετρό έχουν υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο. Ο συγκεκριμένος σταθμός του μετρό ανήκει στην γραμμή District Line του υπόγειου σιδηροδρόμου. Εξαιτίας του πανικού που επικράτησε πολλοί επιβάτες ποδοπατήθηκαν μέσα στο σταθμό, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

  Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι βρισκόταν μέσα σε ένα βαγόνι του συρμού όταν άκουσε έναν ήχο που παρέπεμπε σε ανάφλεξη και είδε το διπλανό βαγόνι να τυλίγεται στις φλόγες. Είδε επιβάτες να τρέχουν προς την ίδια πόρτα εξόδου του συρμού και να ποδοπατούνται μετά το συμβάν. Η φωτιά εξαπλωνόταν και στα υπόλοιπα βαγόνια του συρμού λέει ο ίδιος και προσθέτει ότι δεν άκουσε κάποιον δυνατό κρότο και ότι την στιγμή της έκρηξης το τρένο ήταν κατάμεστο.

Αξιωματικοί της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται στον τόπο της έκρηξης, μετέδωσε το SKY NEWS.

Ο σταθμός Parsons Green βρίσκεται στο Δυτικό Λονδίνο. Εχει διακοπεί η κυκλοφορία των συρμών μεταξύ Earls Court και Wimbledon.  Σύμφωνα με τον φωτογράφο του Reuters που βρίσκεται στο σημείο, στην περιοχή έχουν σπεύσει πάνοπλοι αστυνομικοί και δεκάδες ασθενοφόρα. 

«Προτεραιότητά μας είναι να αξιολογήσουμε το επίπεδο και τη φύση των τραυμάτων», ανέφερε στο Twitter η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου.

Η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή του Parsons Green. Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι θα προχωρήσει σε ανακοίνωση όταν θα έχει ακριβείς πληροφορίες για το συμβάν.

Sylvain Pennec @sylvainpennec

Twitter Ads info and privacy  
Martin Hill @TenerifeTommy

RT SkyNews ""Police just told us to get out of the area as soon as possible" says witness  … pic.twitter.com/bPKDSbhh7A"

Twitter Ads info and privacy  
Cllr Daniel Holden @DanHolden85

Emergency services on the seen at . Lots of shell shocked people. Looks like quite a few people injured. @WimbledonNews

Twitter Ads info and privacy  
Ed Johnson @EdzJohnson

At , lots of ambulance, fire and police activity. Tube stopped. Lots of worried people.

Twitter Ads info and privacy  
Emma @EmmaStevie1

I'm safe - just had to run for my life at  station - huge stamped, lots injured. Not sure why - fire/explosion mentioned.

Twitter Ads info and privacy  
Alex Littlefield @A_Littlefield

Reported explosion on tube at  - armed police / fire brigade present.

Twitter Ads info and privacy  
με εγκαύματα επιβάτης του συρμού


thetoc.gr