Υπέρ χρονικής παράτασης στην Ελλάδα ο Φρανσουά Ολάντ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 08:35

Υπέρ χρονικής παράτασης στην Ελλάδα ο Φρανσουά Ολάντ

Θα μπορούσαμε να εκπονήσουμε ένα σχέδιο που να διατηρεί την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη, αν η έκθεση της τρόικας είναι θετική, είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Υπέρ του να δοθεί χρονική παράταση στην κυβέρνηση της Ελλάδας προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που έχουν καθοριστεί από την Τρόικα στο πλαίσιο της δανειακής της σύμβασης -υπό όρους- τάχθηκε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο στη Ρώμη μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ο Ολάντ είπε ότι «εάν η έκθεση της Τρόικας είναι θετική, επιβεβαιώσει ότι υπάρχει αξιοπιστία, εάν χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να υλοποιηθούν τα μέτρα, θα μπορούσαμε να εκπονήσουμε ένα σχέδιο που να διατηρεί (παράλληλα) την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη».

Εξάλλου, ερωτηθείς για τις προσεχείς κινήσεις της ΕΚΤ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ περιορίστηκε να τονίσει ότι η θέση του είναι πως οφείλεται να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: δηλαδή η τράπεζα, «μέσω μηχανισμών σταθερότητας, να μπορεί να παρεμβαίνει γρήγορα ύστερα από μια σαφή αίτηση κράτους-μέλους» ώστε να μειώνεται το κόστος δανεισμού της.

«Συμφωνώ απολύτως σε όλα», είπε από την πλευρά του ο Μόντι.

Πηγή: ΑΜΠΕ




00 inkefalonia general ad 300X250