Δεν λέει να… αγιάσει το «Διονύσιος Σολωμός» - Προσέκρουσε στο λιμάνι της Σερίφου (video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 12:23

Φωτογραφία: Απόστολος Μιχαρικόπουλος

Φωτογραφία: Απόστολος Μιχαρικόπουλος

Το πλοίο «στούκαρε» στο λιμάνι της Σερίφου - Είχε παραμείνει για μέρες στον Πειραιά λόγω μη προσκόμισης των απαραίτητων πιστοποιητικών για εργασίες μετασκευής

 

Ανέβηκαν οι παλμοί των επιβατών στο «Διονύσιος Σολωμός». Μετά την πολυήμερη παραμονή του στον Πειραιά λόγω μη ολοκλήρωσης των εργασιών μετασκευής και προσκόμισης των απαραίτητων πιστοποιητικών, το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο ξεκίνησε μόλις εχθές τα δρομολόγιά του στις Δυτικές Κυκλάδες. Δεν πέρασε ένα 24ωρο και προσέκρουσε το μεσημέρι της Πέμπτης στο λιμάνι της Σερίφου κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης.

Και οι 491 επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο η τρομάρα που πήραν ήταν μεγάλη. Από την πρόσκρουση προκλήθηκε ένα μικρό βαθούλωμα, το οποίο δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα στη συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου (Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος). Τη ζημιά επιθεωρεί ειδικό κλιμάκιο.

Το «Διονύσιος Σολωμός» ναυπηγήθηκε το 1990 στην Ιαπωνία. Ανήκει στη Zante Ferries απο το 1999. Μέχρι και το 2016 συνέδεε τη Ζάκυνθο με την Κυλλήνη. Μπορεί να πλεύσει με ταχύτητα 19 κόμβων. Η αλλαγή δρομολογίου και η ένταξή του στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις του Αιγαίου συνοδεύτηκαν από εργασίες μετασκευής, που πραγματοποιήθηκαν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του ΟΛΠ, στη Δραπετσώνα.

athensvoice.gr