Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες στα Χανιά - Κάηκαν 2.300 στρέμματα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017 11:12

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες στα Χανιά - Κάηκαν 2.300 στρέμματα

Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλο το βράδυ οι πυροσβέστες, προκειμένου να μην πλησιάσει σε κατοικημένη περιοχή η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής, μεταξύ Πλατάνου και Σφηναρίου, στην Κίσσαμο Χανίων.

Η πυρκαγιά εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο μέτωπο μεταξύ των δύο περιοχών καίγοντας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 2.300 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.

Ολο το βράδυ, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούσαν να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές. Συνολικά στο σημείο βρέθηκαν με τα πληρώματα τους 18 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μια υδροφόρα του Πεδίου Βολής Κρήτης, ένα πυροσβεστικό όχημα του Ναυστάθμου Κρήτης, το πυροσβεστικό όχημα του δήμου Χανίων και οκτώ βοηθητικά οχήματα. Παράλληλα, επιχείρησαν στο σημείο και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Από το πρωί την προσπάθεια κατάσβεσης συνδράμει και πυροσβεστικό ελικόπτερο. Η φωτιά βρίσκεται υπό ύφεση ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης «κύριο μέλημά μας εκτός από τον έλεγχο και την κατάσβεση ήταν να μην επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές και να κάψει περιουσίες. Σώσαμε από τις φλόγες μια καλοκαιρινή πολυτελή κατοικία, ένα μικρό θερμοκήπιο καθώς και εκτάσεις που υπήρχαν μελίσσια και πρόβατα».


Πηγή: iefimerida.gr