Πέθανε ο Μίνως Κυριακού

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Ιουλίου 2017 20:44

Πέθανε ο Μίνως Κυριακού

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του ΑΝΤ1

 Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ιδιωτικής τηλεόρασης, ο ιδρυτής του ομίλου ΑΝΤ1 Μίνως Κυριακού έφυγε από τη ζωή στα 75 του χρόνια. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή το απόγευμα της Κυριακής (02.07.2017), βυθίζοντας πένθος όχι μόνο τον όμιλο αλλά και όσους τον γνώριζαν.

Ο Μίνως Κυριακού ήταν από τα ισχυρά πρόσωπα της εγχώριας τηλεοπτικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδρυτής του ΑΝΤ1 ήταν στο εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλιανό όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, σε ιδιωτικό νοσοκομείο, αλλά έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μίνως Κυριακού βρισκόταν χθες, Σάββατο, στο γάμο του γιού του Θοδωρή, ενώ μόλις μια μέρα πριν είχε βαφτίσει και το εγγονάκι του.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατό του, αναμένεται όμως να εκδοθεί ανακοίνωση.

Ποιος ήταν ο Μίνως Κυριακού
Το όνομά του ήταν Μηνάς αλλά όλοι τον γνώριζαν ως Μίνωα. Γεννήθηκε στις 31 Μαΐου του 1942 στον Πόρο. Ασχολήθηκε με τη ναυτιλία και έγινε ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους εφοπλιστές της χώρας. Το 1965 ίδρυσε την Athenian Tankers.

Η δραστηριότητά του στο ναυτιλιακό κλάδο αναπτύχθηκε σημαντικά, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του '80 έκανε το βήμα στο χώρο των μέσων ενημέρωσης. Πρώτα ίδρυσε τον ραδιοφωνικό σταθμό ANT1 FM 97.2 και ένα χρόνο αργότερα βγήκε στον αέρα ο τηλεοπτικός ΑΝΤ1.

Οι δραστηριότητες του Ομίλου που ίδρυσε ο Μίνως Κυριακού δεν περιορίζονται μόνον στην Ελλάδα αλλά αφορούν και στις βαλκανικές χώρες.

Η αγάπη του για τον αθλητισμό τον οδήγησε στην αγορά του ιστορικού Πανελληνίου, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Πηγή: newsit.gr