ΕΝΦΙΑ: Σε πέντε δόσεις η πληρωμή

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 11:43

ΕΝΦΙΑ: Σε πέντε δόσεις η πληρωμή

Πολλά έχουν ακουστεί για το αν οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ εάν θα μειωθούν ή θα παραμείνουν έως έχουν. Σήμερα όμως η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Η κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε και στα τέλη κυκλοφορίας του 2018, επανλαμβάνοντας πως θα γίνουν πιο αναλογικά και θα συνυπολογίζονται κυβικά, ρύποι και παλαιότητα. Σε ότι αφορά τις υποθέσεις της φοροδιαφυγής και την απόφαση του ΣτΕ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για να αντιμετωπίσει το θέμα και να μην συνεχιστεί η φοροδιαφυγή.

Όσον αφορά στις αντικειμενικές αξίες υποστήριξε ότι υπάρχει η δέσμευση έως το τέλος του έτους να εναρμονιστούν με τις εμπορικές αξίες. Παράλληλα, επισήμανε πως σε πολλές περιοχές οι αντικειμενικές αξίες είναι πολύ χαμηλότερες από τις εμπορικές, για να συμπληρώσει πως σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποτελούν πανάκεια οι αντικειμενικές.

Τέλος επιβεβαίωσε ότι την ύπαρξη παράτασης για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων έως τις 17 Ιουλίου, ενώ ξεκαθάρισε ότι η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί στα τέλη Ιουλίου.Φόρτωση…

Φόρτωση…