Το αγαπημένο εστιατόριο της Μέρκελ είναι Ελληνικό!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 09:33

Το αγαπημένο εστιατόριο της Μέρκελ είναι Ελληνικό!

Aίσθηση προκάλεσε πριν από μερικές ημέρες η είδηση που δημοσίευσε η Bild ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει αδυναμία στο ελληνικό φαγητό καθώς εθεάθη να τρώει σε ελληνικό εστιατόριο στο Βερολίνο.

Η αλήθεια είναι ότι η Άνγκελα Μέρκελ τα τελευταία 15 χρόνια επισκέπτεται το συγκεκριμένο εστιατόριο του Κώστα Κασάμπαλη ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ για την Καγκελάριο τις γαστριμαργικές της προτιμήσεις αλλά και τη συμπεριφορά της ως πελάτισσα.

Παρά το γεγονός ότι το εστιατόριο φημίζεται για τα σουβλάκια και το γύρο, η Καγκελάριος, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, προτιμάει τα κεφτεδάκια στη σχάρα τα οποία συνήθως συνοδεύει με ελληνική σαλάτα και κρασί Σαντορινιό.

Η τελευταία φορά που επισκέφθηκε το «Cassambalis» η κα Μέρκελ, μαζί με τον υπ. Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβέλε, με τον οποίο πάει συχνά, ήταν λίγο πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο.

«Μπορεί τώρα να αναφέρθηκε η εφημερίδα στην επίσκεψη αυτή, η κα Μέρκελ, όμως, είναι από τους πρώτους πελάτες του εστιατορίου μου, που το άνοιξα πριν από περίπου 15 χρόνια» εξηγεί στο ΑΠΕ ο κ. Κασσάμπαλης και διαβεβαιώνει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος «είναι μία πολύ συμπαθητική γυναίκα».

«Εμείς, οι Έλληνες είμαστε πολύ συναισθηματικοί και μπερδεύουμε τις δουλειές μας με τα προσωπικά μας, κάτι που δεν κάνουν ποτέ οι Γερμανοί» τονίζει και συμπληρώνει.

«Άλλο η πολιτική και άλλο η ελληνική κουζίνα».

Η κα Μέρκελ, μαζί με τον κ. Βέστερβέλε, έρχονται συχνά, όπως και άλλοι πολιτικοί, αλλά και καγκελάριοι στο παρελθόν, για να φάνε ήσυχα και να χαλαρώσουν, απολαμβάνοντας την ελληνική κουζίνα μας" είπε χαρακτηριστικά.







Πηγή:radar.gr




00 inkefalonia general ad 300X250