Συρία: Πώς είναι σήμερα ο 5χρονος από το Χαλέπι που είχε συγκλονίσει μετά από τον βομβαρδισμό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 10:42

Συρία: Πώς είναι σήμερα ο 5χρονος από το Χαλέπι που είχε συγκλονίσει μετά από τον βομβαρδισμό

Νέο υλικό με τον Omran Daqneesh, το μικρό αγόρι η εικόνα του οποίου σκονισμένο και με αίματα είχε κάνει το γύρο του κόσμου καθώς αποτύπωνε τα δεινά των αμάχων στο Χαλέπι, είδε το φως της δημοσιότητας.

Τις εικόνες του μικρού αγοριού ανέβασε σε λογαριασμό της στα κοινωνικά δίκτυα, παρυοσιάστρια της συριακής τηλεόρασης. Σε αυτές το μικρό αγόρι φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση και να συνεχίζει να ζει στοπ Χαλέπι το οποίο πλέον βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Άσαντ.

Με τους αντάρτες να υποχωρούν, υπήρξαν αναφορές ότι η οικογένεια του αγοριού είχε περάσει στην περιοχή που βρίσκεται στην επικράτεια της κυβέρνησης, ωστόσο μέχρι σήμερα κανείς δεν γνώριζε κάτι περισσότερο.

Οι φωτογραφίες του μικρού αγοριού μαζί με ένα βίντεο δημοσιεύθηκαν από την Kinana Aloush, μία ρεπόρτερ η οποία όπως σημειώνει ο Guardian είχε ανεβάσει σέλφι με τις σορούς ανταρτών μαχητών. Αυτές είναι οι πρώτες που δίνονται στη δημοσιότητα μετά την πρώτη φωτογραφία του αγοριού που έκανε τον γύρο του κόσμου στην οποία φαινόταν να κάθεται μόνος και φοβισμένος στο πίσω μέρος ενός ασθενοφόρου μετά την αεροπορική επιδρομή του καθεστώτος από την οποία έχασε τη ζωή του ο αδερφός του Omran.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο πατέρας του αγοριού να λέει ότι δεν άκουσε το αεροσκάφος πάνω από το σπίτι του πριν την επιδρομή, και τονίσει ότι απέρριψε προσφορές να εγκαταλείψει τη Συρία, από πλευρές που επιθυμούν να βλάψουν τη φήμη των ένοπλων δυνάμεων της χώρας.

Παράλληλα, τόνισε ότι άλλαξε το όνομα του γιου του και το κούρεμά του για να τον προστατέψει από άτομα που απειλούσαν να τον απαγάγουν και κατηγόρησε τους επαναστάτες για εκφοβισμό.

Όπως τονίζει πάντως ο Guardian, δεν είναι σαφές αν η οικογένεια εξαναγκάστηκε να δώσει τη συνέντευξη. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η συριακή κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες προσπάθειες παραπληροφόρησης στο παρελθόν υποσχόμενη οφέλη στους αποστάτες ή τους εκτοπισμένους άμαχους πολίτες στην περίπτωση που μιλήσουν ενάντια σε φερόμενα ως εγκλήματα των ανταρτών.


Πηγή: iefimerida.gr



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250