Λονδίνο: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα -Οι άρρωστοι πανηγυρισμοί

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2017 12:52

Λονδίνο: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα -Οι άρρωστοι πανηγυρισμοί

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη, σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq, για το μακελειό το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο, κατά την οποία 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν.

Οι 21 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Ένα απόσπασμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο», αναφέρει μια ανακοίνωση της οργάνωσης την οποία αναμετέδωσε το Amaq.

Η σοκαριστική αφίσα των τζιχαντιστών

Την ίδια ώρα, στα κανάλια του Telegram, όπου χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές για την επικοινωνία τους, κυκλοφόρησε μία αφίσα που προκαλεί σοκ.Σε αυτή φαίνεται ένας άνδρας να κρατά στα χέρια του ένα μαχαίρι με αίματα, ενώ στο παρασκήνιο είναι φωτισμένη η Γέφυρα του Λονδίνου, όπου έγινε η επίθεση. «Εκδίκηση... Κανένας συμβιβασμός... Στην ασφάλεια των Μουσουλμάνων», έγραφε. 

Οι άρρωστοι πανηγυρισμοί των τζιχαντιστών στο Διαδίκτυο

Εντωμεταξύ, ήδη πριν το ISIS αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα οι τζιχαντιστές είχαν αρχίσει να πανηγυρίζουν στο Διαδίκτυο για την τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας. 

Χρησιμοποιώντας ανώνυμους λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρικτές του ISIS δημοσίευαν φωτογραφίες που εξυμνούσαν τους δολοφόνους του Λονδίνου, ενώ ανώνυμοι φανατικοί καλούν για νέες επιθέσεις κατά Ευρωπαίων πολιτικών κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού.  
Άλλο μήνυμα που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο αναφέρει πως «οι σταυροφόροι Βρετανοί ζουν σε κατάσταση φόβου. Που είναι τώρα το Μεγάλο σας Βασίλειο;», ενώ αλλού σημειώνεται ότι «έρχονται οι μαύρες ημέρες που σας είχαμε υποσχεθεί», χαρακτηρίζοντας επίσης ως «σταυροφόρους» τους Ευρωπαίους πολίτες και καλώντας άλλους επίδοξους φονιάδες να συνεχίσουν το τζιχάντ στην Ευρώπη στο «όνομα του Αλλάχ». 

Οι τρεις δράστες - που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φώναζαν «αυτό είναι για τον Αλλάχ» φέρονται να είναι βορειοαφρικανικής καταγωγής.  Η αστυνομία φέρεται να έχει ταυτοποιήσει τους τρεις δράστες αλλά δεν ανακοινώνει ακόμη τα ονόματά τους. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ ο ένας τζιχαντιστής ήταν παντρεμένος, με δύο παιδιά και «κοινωνικός». 

Εντωμεταξύ, ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η βρετανική αστυνομία μετά το μακελειό. Σε δύο τουλάχιστον επιχειρήσεις ανατήσησης συνεργών του τρομοκρατικού χτυπήματος, η Αστυνομία της Βρετανίας προχώρησε σε 14 συλλήψεις - 12 στο ανατολικό Λονδίνο και άλλες 2 στο Ιστ Χαμ σε κτίριο όπου πιστεύεται ότι ήταν το σπίτι ενός εκ των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ένας από τους συλληφθέντες επιχείρησε αρχικά να δραπετεύσει αλλά δεν τα κατάφερε. Τέσσερις εκ των συλληφθέντων φέρεται να είναι γυναίκες.

Τα 8 λεπτά του ολέθρου

Ενα τρελό φορτηγό όρμησε σε περαστικούς, επιθέσεις με μαχαίρι εναντίον πελατών σε παμπ, σκηνές ανθρωποκυνηγητού, τουρίστες σε πανικό, ελικόπτερα να κάνουν χαμηλές πτήσεις, αστυνομικοί με όπλα και ασθενοφόρα με σειρήνες να ουρλιάζουν: Γύρω από την London Bridge, ζώνη έντονης νυχτερινής ζωής στο Λονδίνο, η πόλη έμεινε σε κατάσταση πολιορκίας το βράδυ του Σαββάτου 3 Ιουνίου, γύρω στις 10 το βράδυ, και την Κυριακή 4 Ιουνίου, μετά την νέα τρομοκρατική επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο σε 7 άτομα και τραυμάτισε άλλους 48, σύμφωνα με την αστυνομία, εκ των οποίων οι 21 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγεται και ένας Καναδός πολίτης. «Ο Καναδάς καταδικάζει απερίφραστα την παράλογη επίθεση που διαπράχθηκε χθες τη νύχτα στο Λονδίνο, στη Βρετανία, όπου σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί αθώοι άνθρωποι. Είμαι συντετριμμένος καθώς ένας Καναδός βρίσκεται μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν» επισήμανε ο Τριντό σε μια ανακοίνωση.

Μέσα σε 8 λεπτά, οι τρεις τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το Λονδίνο πρόλαβαν να σκοτώσουν επτά ανθρώπους και να τραυματίσουν άλλους 48, πριν πέσουν οι ίδιοι νεκροί από τα αστυνομικά πυρά.

Οι ένστολοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και κατάφεραν μέσα σε 8 λεπτά, από την πρώτη κλήση που έγινε στην αστυνομία για το συμβάν, να σκοτώσουν τους μακελάρηδες της βρετανικής πρωτεύουσας. Ομως, στο μανιασμένο πέρασμά τους οι δράστες είχαν προλάβει ήδη να σκορπίσουν τον θάνατο και τον πανικό, αρχικά οδηγώντας το βαν τους πάνω σε πεζούς και στη συνέχεια μαχαιρώνοντας όποιον βρήκαν στο διάβα τους, όταν εγκατέλειψαν το όχημα.  

Αδειασαν τις δεσμίδες τους οι αστυνομικοί

To BBC ανήρτησε ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει τη στιγμή που οι αστυνομικοί ανοίγουν πυρ κατά των δραστών. Οπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας οι οκτώ αστυνομικοί που επενέβησαν μέσα σε 8 λεπτά, πυροβόλησαν πάρα πολλές φορές για να σταματήσουν τους τρεις δράστες της επίθεσης στο Λονδίνο  «Η κατάσταση με την οποία ήταν αντιμέτωποι ήταν κρίσιμη: επρόκειτο για ζήτημα ζωής και θανάτου».«Τρεις ένοπλοι άνδρες φορούσαν κάτι που φαίνονταν ως γιλέκα αυτοκτονίας. Είχαν ήδη επιτεθεί και σκότωσαν πολίτες, έπρεπε να τους σταματήσουμε αμέσως» τόνισε ο Μαρκ Ρόουλι.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Οι μακελάρηδες περπατούσαν ήρεμα

Ενα συγκλονιστκό βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τους τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το Λονδίνο να περπατούν ψύχραιμα, ανάμεσα στις παμπ του Λονδίνου, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει τη σφαγή αθώων πολιτών «στο όνομα του Αλλάχ».

Το αποκλειστικό βίντεο της βρετανικής εφημερίδας express δείχνει τους τζιχαντιστές να περπατούν στην αγορά του Μπόροου καθώς δεκάδες λονδρέζοι έβρισκαν καταφύγιο σε παμπ. Το βίντεο από κινητό τηλέφωνο τραβήχτηκε δευτερόλεπτα πριν οι πάνοπλοι αστυνομικοί σκοτώσουν τους δράστς.

Ο τζιχαντιστής που φαίνεται να προπορεύεται πυροβολήθηκε μόλις λίγα μέτρα μετά.

 


Πηγή:  iefimerida.gr