Έξι νεκροί από τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 04 Ιουνίου 2017 10:52

Έξι νεκροί από τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

Μαρτυρίες για ανθρώπους με «κομμένους λαιμούς»

Αντιμέτωπη με την τρομοκρατία βρέθηκε και πάλι η βρετανική πρωτεύουσα. Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε διπλή επίθεση με φορτηγό στην London Bridge και στο κοντινό Borough Market.

Η Αστυνομία σκότωσε τρεις δράστες.

Είναι η τρίτη επίθεση στην Βρετανία σε διάστημα τριών μηνών: πέντε οι νεκροί από την επίθεση στη γέφυρα κοντά στο Κοινοβούλιο και 22 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στο Manchester Arena.

Tο περιστατικό εκτυλίχθηκε αργά τη νύχτα του Σαββάτου. Ένα λευκό φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στην γέφυρα και στη συνέχεια χτύπησε στα κιγκλιδώματα.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στα βρετανικά ΜΜΕ ότι το φορτηγό πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα, κάποιοι μίλησαν ακόμα και 80χλμ/ώρα.

Εικόνα από το πρωί της Κυριακής. Το φορτηγό στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής:

Από το εσωτερικό του πετάχτηκαν τρεις άνδρες, οι οποίοι κατευθύνθηκαν στην Borough Market, μια περιοχή γνωστή για τα δεκάδες εστιατόρια και μπαρ. Εκεί άρχισαν να επιτίθενται σε κόσμο με μαχαίρια.

Φορούσαν μάλιστα γιλέκα που έδιναν την εντύπωση ότι ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικά. Αργότερα η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ήταν ψεύτικα.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η Αστυνομία έφτασε στο σημείο σε λιγότερο από οκτώ λεπτά. Οι τρεις δράστες έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά.

Bίντεο με αστυνομικούς να μπαίνουν σε μπαρ της περιοχής και να ζητούν από τον κόσμο να παραμείνει στο έδαφος:

Και ξένοι μεταξύ των τραυματιών

Τα ασθενοφόρα μετέφεραν στα νοσοκομεία 48 άτομα. Μεταξύ των τραυματιών είναι και τρεις Γάλλοι, ο ένας σοβαρά.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας δήλωσε ότι υπάρχει και Αυστραλός τραυματίας, ενώ υπάρχουν αναφορές και για έναν ακόμα.

Το ξενοδοχείο Andaz (στην Liverpool Street) μετατράπηκε τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση, σε κέντρο για τους τραυματίες:

Πηγη:in.gr