Αποκάλυψη «βόμβα» από τον Γιώργο Παπανδρέου λίγα χρόνια μετά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017 14:41

Αποκάλυψη «βόμβα» από τον Γιώργο Παπανδρέου λίγα χρόνια μετά

Mιλώντας στον Realfm 97,8 ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποκάλυψε πως η κυβέρνησή του είχε εξετάσει το σενάριο εξόδου του Grexit, ωστόσο, όπως είπε, το απέρριψε μπροστά στο ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία.

«Η δική μου πολιτική ήταν ότι η Ελλάδα χρειάζεται να δείξει αξιοπιστία. Εάν είναι να βγει στις αγορές η Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας πριν από δύο χρόνια έλεγε ‘θα χορέψω τις αγορές’ τώρα λέει ‘πρέπει να βγούμε στις αγορές’. Αυτό το έλεγα εγώ το 2010, ότι δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές άρα πρέπει να αποκτήσουμε αξιοπιστία. Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο με τους Ευρωπαίους, ένα όχι θα ήταν πιθανώς την επόμενη ημέρα χρεοκοπία» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Εγώ δεν το διακινδύνευσα. Βεβαίως μπήκαμε σε δίλημμα. Καθίσαμε κάτω και με τον υπουργό Οικονομικών και με τους συμβούλους και βάλαμε όλα τα σενάρια. Και είπαμε σενάριο ένα, χρεοκοπία. Δεν το είχα πει τότε, διότι εάν το είχα πει δημόσια θα χρεοκοπούσαμε την άλλη μέρα. Το δεύτερο σενάριο ήταν να φύγουμε από την Ευρωζώνη ή να κάνουμε και τα δύο. Αξιολογήσαμε και είπαμε όχι για τον τόπο θα βάλουμε πλάτη εμείς, έστω και εάν οι άλλοι δεν θα βάλουν, έστω και εάν η αντιπολίτευση μας πετά πέτρες, στη στιγμή αυτή το κρίσιμο είναι η χώρα να σταθεί όρθια και στάθηκε όρθια. Άσχετα εάν μετά λόγω καθυστερήσεων, ειδικά των άλλων κυβερνήσεων διότι και ο κ. Σαμαράς έκανε ένα χρόνο με τον Παπαδήμο, ουσιαστικά δεν συνέβαλε παρά μόνο στο PSI... Δεν αφήσαμε καμία μεταρρύθμιση να γίνει ένα χρόνο ουσιαστικά διότι μετά έγιναν διπλές εκλογές«.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου απαντώντας στο ερώτημα εάν πιστεύει ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα συναινούσε, «μίλησα με τον κ. Σαμαρά και μου είπε ‘όχι’, μπορούσα αν θέλετε να παίξω πόκα και να δω αν μπλοφάρει, εσείς όμως θα βάζατε τη χώρα σε αυτή την πιθανή εξέλιξη; Θα παίζατε ζάρια τη χώρα; Εγώ δεν το έκανα αυτό. Και βεβαίως μπορούσα να τον δοκιμάσω. Εάν όμως το είχα κάνει αυτό και δεν είχε περάσει με 180 και δεν παίρναμε τη δόση και χρεοκοπούσαμε τότε δικαίως ο ελληνικός λαός θα έλεγε μα ‘είχατε την πλειοψηφία γιατί αφήσατε την τύχη της χώρας στην αντιπολίτευση’«.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ