«Επιδημία» η κλοπή ιατρικών μηχανημάτων από νοσοκομεία -Τέταρτο χτύπημα, αυτή τη φορά στη Λάρισα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 12:48

«Επιδημία» η κλοπή ιατρικών μηχανημάτων από νοσοκομεία -Τέταρτο χτύπημα, αυτή τη φορά στη Λάρισα

Μετά τον «Άγιο Σάββα», το νοσοκομείο του Βόλου, και το ΓΝ Λαμίας, σειρά πήρε, όπως έγινε πριν λίγο γνωστό το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας από το οποίο άγνωστοι έκλεψαν ιατρικά μηχανήματα από την Γαστρεντερολογική Κλινική.


Η κλοπή εκτιμάται ότι σημειώθηκε όπως γράφει το larissanet.gr, μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς το ιατρείο παρέμενε κλειστό από την Παρασκευή το απόγευμα. H διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας αναμένεται να βγάλει επίσημη ανακοίνωση.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό το πρωί, κρούσμα κλοπής ιατρικών μηχανημάτων σημειώθηκε και στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και συγκεκριμένα από το γαστρεντερολογικό και το βρογχολογικό εργαστήριο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα μηχανήματα βρίσκονταν στα ειδικά εργαστήρια στον 4ο όροφο του ιδρύματος και φυσικά ήταν κλειδωμένα.

Κανείς δεν κατάλαβε πώς τα μηχανήματα έκαναν φτερά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει εσωτερικό ασανσέρ το οποίο φαίνεται πως γνώριζαν οι δράστες.

Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των μηχανημάτων που πήραν και την αξία τους.

Ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν κλέψει τέσσερα διαγνωστικά μηχανήματα, δυο βρογχοσκόπια και δυο κολονοσκόπια, αξίας περίπου 100.000€.

Στο νοσοκομείο όπως είναι φυσικό επικρατεί αναστάτωση και η διοίκηση ενημέρωσε την αστυνομία.

Όλα δείχνουν για σπείρα που κλέβει μηχανήματα από νοσοκομεία και τα βγάζει σε γειτονική χώρα (Αλβανία - Βουλγαρία) και το μόνο βέβαιο είναι ότι οι δράστες έχουν ενημέρωση από άτομο που εργαζόταν για λογαριασμό κάποιας προμηθεύτριας εταιρείας στα νοσοκομεία, αφού από τον τρόπο δράσης μέχρι τώρα φαίνεται ότι οι «ποντικοί» των νοσοκομείων είναι πλήρως κατατοπισμένοι, από κάποιον που έχει επισκεφτεί το χώρους αυτούς και φυσικά γνωρίζει και τα διαγνωστικά μηχανήματα.

Πηγή: lamiareport.gr

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250