Βουλευτές " Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ" ήρθαν στα χέρια στο προαύλιο της Βουλής

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 08:56

Βουλευτές " Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ" ήρθαν στα χέρια στο προαύλιο της Βουλής

Τι καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό Στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και μέλος του δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, που ανήκει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιτέθηκε σύμφωνα με καταγγελία της ίδιας, αλλά και του Δημήτρη Παπαδημούλη, βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την καταγγελία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής δέχτηκε βίαιη επίθεση από συνάδελφό της της Χρυσής Αυγής στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Ο κ. Παπαδημούλης ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αρχών και να επιληφθούν του συγκεκριμένου περιστατικού και σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι η βουλευτής του Βασιλική Κατριβάνου δέχθηκε επίθεση από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση κατά τη διάρκεια του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε χθες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση ενάντια στην αντιπροσωπεία της χτεσινής αντιρατσιστικής πορείας, η οποία επέδωσε ψήφισμα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής επιτέθηκε με σπρωξιές, βρισιές και απειλές, στον δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Άσλαμ, και στη συνέχεια στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Βασιλική Κατριβάνου. Μετά την καθυστερημένη παρέμβαση της φρουράς της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απήλθε μαινόμενος και συνεχίζοντας τις απειλές.

Το περιστατικό μπορεί να μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό της ρατσιστικής βίας που δέχονται καθημερινά οι μετανάστες. Ωστόσο, καταδεικνύει ότι η βία της Χρυσής Αυγής δεν γνωρίζει κανένα περιορισμό, ούτε καν στον περίβολο του Κοινοβουλίου, και αποτελεί απειλή για όλους και όλες μας. Βέβαια, η βία αυτή, ταυτόχρονα, είναι απολύτως επιλεκτική και στρέφεται μόνο ενάντια στους αδύναμους».

onnews