Τέσσερις νεκροί, πέντε τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Μαΐου 2017 01:22

Τέσσερις νεκροί, πέντε τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το σταθμό Άδενδρο

Το Σλαββατο και ώρα 21:45 η αμαξοστοιχία I/C 58 με 70 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το σταθμό Άδενδρο για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Στο σημείο έχουν σπεύσει από τη πρώτη στιγμή συνεργεία του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες και μέλη του προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Επίσης άμεσα κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και δυο κρατικά νοσοκομεία τέθηκαν σε επιφυλακή.

Άμεσα αναχώρησαν από την Αθήνα οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών και το άνοιγμα της γραμμής η οποία έχει προσωρινά κλείσει.

H επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μετέφερε 70 άτομα και στις 9.40 το βράδυ, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες έπεσε πάνω σε κατοικία, την οποία και διαπέρασε.

"Είδα τον χάρο με τα μάτια μου", είπε ο Γιώργος Μυλωνάς, κάτοικος της περιοχής του Αδένδρου, ο οποίος καθόταν στην αυλή του σπιτιού του, την ώρα που το τρένο εκτροχιάστηκε και διαπέρασε την οικία του γείτονά του.

"'Ακουσα έναν περίεργο θόρυβο και μετά είδα το τρένο να πλησιάζει και να εισβάλει στο σπίτι του γείτονά μου", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάς.