Σε τι είναι καλύτερη η κάθε χώρα του κόσμου; Θα εκπλαγείτε με την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Μαΐου 2017 09:31

Σε τι είναι καλύτερη η κάθε χώρα του κόσμου; Θα εκπλαγείτε με την Ελλάδα

Μπορεί ο κόσμος μας να μοιάζει τρομακτικός ώρες ώρες και να επικρίνουμε πολλά έθνη για διάφορα πράγματα που δεν κάνουν σωστά, ωστόσο φαίνεται ότι κάθε χώρα είναι καλή σε κάτι.


Είτε πρόκειται για το γρήγορο Wifi της Λιθουανίας, το υψηλό επίπεδο ποπ μουσικής της Σουηδίας ή το ελάχιστα γνωστό ενδιαφέρον της Μαλαισίας για γάντια από καουτσούκ υψηλής ποιότητας, όλοι έχουν κάτι για να νιώθουν περήφανοι.
Ενας νέος ενδιαφέρον χάρτης δεδομένων προσπάθησε να εντοπίσει ποια είναι τα πιο δυνατά σημεία της κάθε χώρας.

Από την ποικιλομορφία της Παπούας-Νέας Γουινέας μέχρι το εξαιρετικό κρέας αλόγου της Αργεντινής, ο David McCandless έχει διερευνήσει τι κάνει καλύτερο η κάθε χώρα, βάσει στατιστικών στοιχείων που συγκέντρωσε από πηγές μέσω του Διαδικτύου.

Ο χάρτης με «τα διεθνή Νο1» δείχνει ότι το Ισραήλ φημίζεται για την κορυφαία ιατρική έρευνα, ενώ η Παραγουάη κερδίζει στο θέμα της αισιοδοξίας. Το Μαρόκο είναι το ιδανικό μέρος για να να βρεί κανείς το λάδι Αργκάν, ενώ η Ρουάντα – αυτό κι αν είναι έκπληξη – ξεχωρίζει για τον αριθμό των γυναικών στο κοινοβούλιο.

Οσο για την Ελλάδα.... αυτό που η έρευνα ξεχώρισε ως το διεθνές Νο 1 της, αυτό που την χαρακτηρίζει είναι η κατανάλωση τυριού. 

Δείτε τον χάρτη.

thetoc



00 inkefalonia general ad 300X250