Κέρκυρα: Ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στη FRAPORT

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Μαΐου 2017 10:03

Κέρκυρα: Ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στη FRAPORT

Με αντι-κάλεσμα απαντά η ΛΑΕ στην πρόσκληση της Fraport για την παρουσίαση των σχεδίων της για το αεροδρόμιο, σήμερα Τρίτη.

Καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Επιμελητήριο, ενάντια στην παραχώρηση των αεροδρομίων.

H Fraport Greece πραγματοποιεί εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 στις 18:00 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας (Αριστοτέλους 2), με αντικείμενο την παρουσίαση των σχεδίων της εταιρείας σχετικά με την ανάπτυξη και αναβάθμιση του αεροδρομίου «Ιωάννης Καποδίστριας».

Με τη σειρά της, η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας καλεί «όλους τους πατριώτες δημοκράτες Κερκυραίους την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 στις 18:00 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας (Αριστοτέλους 2) να διατρανώσουν την αντίθεση τους στη παραχώρηση των 14 αεροδρομίων στο Γερμανικό δημόσιο».

Η ανακοίνωση της ΛΑΕ Κέρκυρας

Εξ αφορμής της εκδήλωσης που προγραμματίζει η Fraport για την «παρουσίαση των σχεδίων της εταιρείας σχετικά με την ανάπτυξη και αναβάθμιση του αεροδρομίου Κέρκυρας», αλλά και εξ αφορμής των τελευταίων δηλώσεων Βουλευτών και πολιτικών παραγόντων του νησιού, η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας δηλώνει απερίφραστα, για μια ακόμη φορά, την αντίθεσή της στην επιζήμια για την οικονομία και το δημόσιο συμφέρον γερμανοποίηση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της χώρας.

Η ιδιωτικοποίηση αυτή συνιστά πράξη παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας και απροκάλυπτης εξαπάτησης του Ελληνικού Δημοσίου με ποινικές προεκτάσεις οι οποίες στο μέλλον θα διερευνηθούν αναγκαστικά. Συνιστά πράξη εξαπάτησης του ελληνικού λαού, προς όφελος της αποικιοκρατικών ορέξεων των κερδοσκοπικών μηχανισμών της Ε.Ε. και της εγχώριας πολιτικής και εργολαβικής διαπλοκής. Είναι η πρώτη κυβέρνηση μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ που ξέθαψε βασιλικό διάταγμα για να διευρύνει τα προνόμια της εταιρείας.

Η ένταξη της Fraport στον ν.2687/53, η εξαίρεσή της από κάθε πράξη επίταξης ή αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακόμη και σε καιρό πολέμου, η δυνατότητα να προσλαμβάνει αλλοδαπό προσωπικό και η εξαγωγή των αποδοχών τους σε ξένο συνάλλαγμα, αλλά και η άδεια επαναπατρισμού δανείων ή μετοχικού κεφαλαίου, έχουν κριθεί από την ίδια την Κομισιόν ως παράνομες και αντίθετες με την κοινοτική νομοθεσία.

Η Σύμβαση Παραχώρησης των κρατικών Αερολιμένων είναι μια Σύμβαση Αποζημιώσεων προς την FRAPORT η οποία στη σαρανταετία θα εισπράξει πάνω από 22 δις ευρώ ενώ τα δημόσια ταμεία θα κρατήσουν μόνο 4,54 δις ευρώ (τα μισά δηλαδή έσοδα από το Σπατόσημο και μόνο). Το δημόσιο θα έχει έως και πενταπλάσια απώλεια εσόδων, χωρίς να υπολογίζουμε τα χρήματα που θα δαπανήσει για αποζημιώσεις, απαλλοτριώσεις, περιβαλλοντικές άδειες, έργα υποδομών ή αναβάθμισης εξοπλισμού και χωρίς να υπολογίζουμε την απώλεια εσόδων από την απαλλαγή Δημοτικών Τελών και Φόρων για σαράντα χρόνια.

Το βάρος της εν λόγω ιδιωτικοποίησης θα μετακυληθεί στις πλάτες των εργαζομένων του Αεροδρομίου και φυσικά στις πλάτες των πολιτών, που εφεξής θα πληρώνουν όχι τέσσερα αλλά επτά Τέλη (η FRAPORT καθιερώνει επιπρόσθετα Τέλη Φωτισμού, Τέλη Ασφαλείας και Τέλη Επιβατών). Τεράστια επίσης προβλέπεται και η ζημία στους τομείς του Τουρισμού και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα πληγούν άμεσα από το μονοπώλιο που θα επιβάλει η FRAPORT ελέγχοντας την κίνηση του τουριστικού κεφαλαίου. Με δυο λόγια με το ξεπούλημα των κρατικών κερδοφόρων Αερολιμένων της Ελλάδας, παραχωρείται στο Γερμανικό Δημόσιο και ο έλεγχος της ατμομηχανής της τοπικής οικονομίας της χώρας μας. Παίζεται δηλαδή στα ζάρια το 56,6 % του ΑΕΠ της Κέρκυρας (βάσει του βαθμού συνεισφοράς του Αεροδρομίου στον Τουρισμό του νησιού).

Η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας επαναλαμβάνει την πάγια βούλησή της, τόσο για την ακύρωση των Μνημονιακών σχεδίων υφαρπαγής της δημόσιας γης και περιουσίας όσο και την ακύρωση του ξεπουλήματος του Αεροδρομίου της Κέρκυρας. Για όλους εμάς και την πλειοψηφία των πολιτών των Ιονίων Νήσων τα Αεροδρόμια ανήκουν στο λαό. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη ανατροπή των Μνημονίων.

Η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας καλεί όλους τους πατριώτες δημοκράτες Κερκυραίους την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 στις 18:00 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας (Αριστοτέλους 2) να διατρανώσουν την αντίθεση τους στη παραχώρηση των 14 αεροδρομίων στο Γερμανικό δημόσιο.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΕ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ – ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΕΥΡΩ.

corfupress


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250