Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στις Αφίδνες απειλεί σπίτια - Ζημιές σε στρατόπεδο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012 09:16

Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στις Αφίδνες απειλεί σπίτια - Ζημιές σε στρατόπεδο

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 4.00 στην περιοχή Λιοσάμπι στις Αφίδνες.

Η πυρκαγιά έχει πάρει διαστάσεις (περίπου 2 χλμ το κύριο μέτωπο) και αυτή την ώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην οδό Τραπεζούντος, όπου η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τη Χελμού. Το νότιο μέτωπο της φωτιάς κινείται με κατεύθυνση τη Δροσοπηγή.

Σύμφωνα εξάλλου με δηλώσεις του δημάρχου Διονύσου Γ. Καλαφατέλη στη δημόσια τηλεόραση, οι φλόγες απειλούν σπίτια σε Κρυονέρι και Σπατατζίκι Αγίου Στεφάνου. Πυκνό σύννεφο καπνού έχει καλύψει τα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Κάτοικοι της περιοχής με δηλώσεις του είπαν πως γύρω 4:20 περίπου ακούστηκαν 20 εκρήξεις στην περιοχή και στη συνέχεια ξέσπασε η φωτιά. Μάλιστα οι φλόγες απείλησαν ακόμα και το στρατόπεδο της περιοχής, όπου σημειώθηκαν ζημιές.

Ήδη οι αρχές αναζητούν ένα μαύρο αυτοκίνητο, το οποίο έφυγε από το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Τις προσπάθειες συνδράμουν 26 εθελοντικά οχήματα, 14 οχήματα ΟΤΑ, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Νωρίτερα, εξαιτίας της φωτιάς διεκόπη η κυκλοφορία στην εθνική οδό, από το ύψος του κόμβου Βαρυμπόμπης, στο ρεύμα εξόδου, και από Καπανδρίτι στο ρεύμα εισόδου. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας, λίγο πριν τις 8.00 άνοιξε το ρεύμα εξόδου (προς Λαμία), ωστόσο οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων.

Πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην Εύβοια, στη Μουρτερή Κύμης. Συνολικά 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης, με την υποστήριξη ενός αεροσκάφους και ενός ελικοπτέρου.

Τέλος, μία ακόμη φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καμπίτσα Κεφαλλονιάς. Στην περιοχή επιχειρούν 17 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο, δέκα εθελοντές και δύο αεροσκάφη.

Που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) υπάρχει σήμερα για τις Περιφερειακές Ενότητες:

* Περιφέρεια Αττικής

* Βοιωτίας

* Ευβοίας (κεντρική και νότια)

* Αργολίδας

* Ηλείας (Πύργος, Αρχαία Ολυμπία, Ανδραβίδα, Δ. Πηνειού) και

* Κορινθίας

Πηγή: news247.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250