Είκοσι ένα χρόνια κάθειρξης για τον "χασάπη" της Νορβηγίας!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 14:26

Είκοσι ένα χρόνια κάθειρξης για τον "χασάπη" της Νορβηγίας!

Σε κάθειρξη... 21 ετών για τις δολοφονίες 77 συμπατριωτών του καταδικάστηκε ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ. Η ποινή είναι η μεγαλύτερη που θα μπορούσε να του επιβληθεί, αλλά αποτελεί και μια μικρή "νίκη" για τον ακροδεξιό εξτρεμιστή. Κι αυτό γιατί το αίτημα της κατηγορούσας αρχής να θεωρηθεί "σχιζοφρενική παράνοια" απορρίφθηκε, καθώς κάποιοι ψυχίατροι που τον εξέτασαν έκριναν πως πάσχει και άλλοι αποφάνθηκαν πως όχι.

Η ποινή του βέβαια μπορεί να παραταθεί επ' αόριστον, από τη στιγμή που ο Μπρέιβικ έχει κριθεί επικίνδυνος. Το σίγουρο είναι πως δεν μπορεί να κάνει αίτηση αποφυλάκισης πριν εκτίσει πρώτα 10 χρόνια φυλάκισης.

Στο πλαίσιο της υπερασπιστικής του γραμμής, ο 33χρονος παραδέχθηκε τις "τρομερές, αλλά απαραίτητες" πράξεις του, τονίζοντας πως είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του ζητώντας από το δικαστήριο να κριθεί ποινικά υπεύθυνος.

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ θα συνεχίσει, λοιπόν, να είναι έγκλειστος στην απομόνωση των φυλακών υψίστης ασφαλείας "Ίλα", που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Ο χώρος στον οποίο κρατείται μπορεί και να χαρακτηριστεί προνομιακός, μιας και εκεί υπάρχουν τηλεόραση και όργανα γυμναστικής, ηλεκτρονικός υπολογιστής, χωρίς να έχει πρόσβαση στο internet, φυσικά!

Να υπενθυμίσουμε πως ο 33χρονος ακροδεξιός είχε σκοτώσει 69 ανθρώπους στην κατασκήνωση της νεολαίας του "Εργατικού Κόμματος" της Νορβηγίας στο νησάκι Ουτόγια και άλλους 8 σε βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο.

Πηγή: fthis.gr