Ντρίπλα του Δημοσίου σε όσους χρωστάει – Βάζει εμπόδια στην εξόφλησή τους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 08:18

Ντρίπλα του Δημοσίου σε όσους χρωστάει – Βάζει εμπόδια στην εξόφλησή τους

Μπορεί να ακούγεται ως κακόγουστο ανέκδοτο, αλλά το Δημόσιο βάζει το ένα εμπόδιο μετά το άλλο στην εξόφληση των οφειλών του, ακόμα κι όταν υπάρχει δικαστική απόφαση. Με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών- που... αλληθωρίζει και προς εκείνους που εκδιώχθηκαν από το Δημόσιο και έχουν κερδίσει δικαστικά την επαναπρόσληψη τους αλλά και δεδουλευμένα μηνών ή ετών- ορίζει στις εφορίες ότι «προκειμένου να εκτελεστεί δικαστική απόφαση από την οποία απορρέει χρηματική υποχρέωση του Δημοσίου, στην περίπτωση που αυτή δεν έχει καταστεί αμετάκλητη, απαιτείται η προσκόμιση από το δικαιούχο εγγυητικής επιστολής τράπεζας ισόποσης με την απαίτησή του κατά του Δημοσίου.

Ομοίως, και όταν η χρηματική υποχρέωση του Δημοσίου απορρέει από άλλο, πλην της δικαστικής απόφασης, εκτελεστό τίτλο (κυρίως ως τέτοιος νοείται η διαταγή πληρωμής), ο οποίος έχει προσβληθεί με ένδικο βοήθημα».

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι για να εισπράξεις από το Δημόσιο αυτό που σου χρωστά είτε θα πρέπει να έχεις αμετάκλητη δικαστική απόφαση στα χέρια σου δηλαδή να έχεις «φάει» στις αίθουσες των δικαστηρίων πάνω από 5 χρόνια είτε αντίστοιχο χρηματικό ποσό στη τράπεζα. Σημειωτέον, ότι το ύψος της εγγυητικής επιστολής μπορεί κατόπιν αιτήσεως του δικαιούχου να μειώνεται μέχρι το ήμισυ, με απόφαση του δικαστηρίου που εξέδωσε την απόφαση ή του δικαστηρίου στο οποίο εκκρεμεί η εκδίκαση του ένδικου βοηθήματος.

Κι όλα αυτά με φόντο τις οφειλές του Δημοσίου έναντι των προμηθευτών του, οι οποίες «φουσκώνουν» μήνα με το μήνα, βάζοντας... πλώρη για τα 7 δισ. ευρώ!

iefimerida.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250