Εκρήξεις κοντά στο πούλμαν της Μπορούσια Ντόρτμουντ με τραυματία ποδοσφαιριστή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Απριλίου 2017 22:07

Εκρήξεις κοντά στο πούλμαν της Μπορούσια Ντόρτμουντ με τραυματία ποδοσφαιριστή

Αναβλήθηκε ο αγώνας με την Μονακό για το Τσάμπιονς Λιγκ 

 Σοκ έχει προκαλέσει στον κόσμο του αθλητισμού και όχι μόνο, η είδηση πως λίγο πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ντόρτμουντ - Μονακό για το Champions League, σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο και μάλιστα υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας.

Οι πληροφορίες που πλέον επιβεβαιώνονται αναφέρουν πως ο άτυχος άνδρας που διακομίστηκε στο νοσοκομείο είναι ο ποδοσφαιριστής της γερμανικής ομάδας, Μαρκ Μπάρτρα. Η κατάστασή της υγείας του ωστόσο δεν προκαλεί ανησυχία.

Την είδηση επιβεβαίωσε αρχικά η ίδια η Μπορούσια με ένα αρχικό tweet, ενώ πάσα πιθανότητα, ο Ισπανός στόπερ έχει δεχτεί κομμάτια από τα τζάμια του λεωφορείου που θρυμματίσθηκαν από την έκρηξη.

Το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή των Βεστφαλών έτυχε να περνάει από το σημείο την ώρα του περιστατικού.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ πλέον αναμένεται η ανακοίνωση για επιβεβαίωση τρομοκρατικής ενέργειας (ο αριθμός των εκρήξεων οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα).

Αρχικά η UEFA είχε ενημερώσει για καθυστέρηση έναρξης του αγώνα, αλλά λίγο αργότερα οι φορείς που εμπλέκονται σχετικά με την ασφάλεια αποφάσισαν την οριστική αναβολή του για την Τετάρτη.

Το λεωφορείο ξεκίνησε» από το ξενοδοχείο που διέμενε η ομάδα στη δυτική πόλη της Γερμανίας για να φτάσει στο γήπεδο «Signal Iduna Park» διανύοντας μια απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων, όταν «τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Γκούναρ Βόρτμαν.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild» και το βρετανικό δίκτυο «BBC», το λεωφορείο της ομάδας υπέστη ζημιές σε δύο σημεία, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενοι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είτε να βρίσκονταν πολύ κοντά, είτε ακόμη και πάνω στο όχημα.

Πηγή: in.gr 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250