Στο Μουσείο της Ακρόπολης θα εκτεθεί για ένα χρόνο το κύπελλο του Σπύρου Λούη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012 00:12

Στο Μουσείο της Ακρόπολης θα εκτεθεί για ένα χρόνο το κύπελλο του Σπύρου Λούη

Από τις 28 Αυγούστου και για έναν ολόκληρο χρόνο το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη, το οποίο αποκτήθηκε πριν από τέσσερις μήνες σε δημοπρασία από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», θα εκτίθεται στο ευρύ κοινό στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ιδρύματος, η απόφαση αυτή, εκπληρώνει τη δέσμευσή του να παρουσιάσει δημοσίως το κύπελλο

Το ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον Σπύρο Λούη κατά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 της Αθήνας θα πλαισιώνεται από οπτικοακουστικό, καθώς και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Το κύπελλο θα φιλοξενείται σε χώρο του Μουσείου που δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου, ώστε να είναι ευρύτατα προσβάσιμο σε όλους.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», αναφέρει ότι «το ιστορικό αυτό Κύπελλο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού».

Προσθέτει ότι «το Ίδρυμα αποσκοπεί, μέσα από αυτήν την έκθεση, να προβάλει διεθνώς το ελληνικό πνεύμα, καθώς και τον έντονο συμβολισμό του Κυπέλλου. Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε όλους τους πολίτες να επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης για να θαυμάσουν από κοντά ένα από τα πολυτιμότερα τεχνουργήματα των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και να εμπνευσθούν από όσα αυτό συμβολίζει: την αγωνιστικότητα, τη νίκη και τελικά, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Το Ίδρυμα θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να εντοπίσει και άλλους κατάλληλους χώρους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά το Κύπελλο, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσής του στο Μουσείο της Ακρόπολης και πριν το 2015, οπότε θα ξεκινήσει η μόνιμη έκθεσή του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πηγή: in.gr