Ξεκινούν περιοδείες στο κουφάρι του Τιτανικού, πριν «φαγωθεί» από βακτήρια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 21:03

Ξεκινούν περιοδείες στο κουφάρι του Τιτανικού, πριν «φαγωθεί» από βακτήρια

Οργανωμένες καταδύσεις στο ναυάγιο του Τιτανικού αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάιο του 2018 από αγγλική ταξιδιωτική εταιρία, δίνοντας την ευκαιρία σε ευκατάστατους τουρίστες να δούνε από κοντά το πλοίο.


Αυτές οι εκδρομές ενδεχομένως να είναι οι τελευταία ευκαιρία να δει κανείς το ναυάγιο, το οποίο ροκανίζεται από βακτήρια και δεν θα υπάρχει σε 15 ή 20 χρόνια, σύμφωνα με ειδικούς.

Τα ταξίδια θα γίνονται σε συνεργασία με την OceanGate Expedetions και οι επισκέπτες θα μεταφέρονται στο χώρο του ναυαγίου, με υποβρύχια από τιτάνιο και ανθρακονιμάτα που μπορούν να καταδυθούν σε υψηλά βάθη.

Oceangate Expeditions
Oceangate Expeditions

Θα υπάρχουν πιθανόν τρεις ημέρες κατάδυσης, με καταδύσεις διάρκειας τριών ωρών, ενώ κατά τη διάρκεια της κατάβασης διάρκειας περίπου 90 λεπτών, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν παράξενα και υπέροχα πλάσματα.

Στην εξερεύνηση στα υπολείμματα του 269 μέτρων μήκους πλοίο, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν το κατάστρωμα, το τόξο τη γέφυρα και το σπήλαιο όπου η μεγάλη σκάλα βρισκόταν κάποτε.

Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα να εξερευνηθεί το τεράστιο πεδίο συντριμμιών του Τιτανικού, που φιλοξενεί αντικείμενα σκορπισμένα σε όλο τον πυθμένα του ωκεανού, τα οποία είναι σχεδόν άθικτα για πάνω από έναν αιώνα.

Κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, το πλήρωμα μπορεί να διεξάγει 3D και 2D σόναρ σαρώσεις ή να αναζητήσει για έναν από τους τεράστιους λέβητες του πλοίου, τους τεράστιους έλικες, και άλλα αξιοθέατα του διάσημου πλοίου.

Σύμφωνα με την ίδια, περαιτέρω αποστολές έχουν ήδη προγραμματιστεί και για το καλοκαίρι του 2019.

Oceangate Expeditions
Oceangate Expeditions

Η εταιρεία Bluefish κάνει ήδη κρατήσεις για εκδρομές για το 2018 – 19, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει το δρομολόγιο και την τιμή.

Και για εκείνους που φοβούνται τη κατάδυση, η Κίνα κατασκευάζει ένα αντίγραφο πραγματικού μεγέθους του βυθισμένου πλοίου στη μεσόγεια επαρχία Σιτσουάν.
Το έργο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων θα περιλαμβάνει αντίγραφα από τα αρχικά χαρακτηριστικά του Τιτανικού, συμπεριλαμβανομένων των αιθουσών χορού και θεάτρου και της πισίνας και θα βρίσκεται μόνιμα σε μια δεξαμενή στον ποταμό Qijiang.

Παρόμοια φιλόδοξα σχέδια από τον Αυστραλό μεγιστάνα Clive Palmer, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καθυστερήσει. Ήταν αρχικά προγραμματισμένο για το 2016, αλλά μετακινήθηκαν προς το 2018.

Για τους οπαδούς του ναυάγιου με πιο μετριοπαθή προϋπολογισμό, υπάρχει επίσης το Μουσείο για τον Τιτανικό της Βόρειας Ιρλανδίας.

Το Μουσείο Τιτανικού έχει φιλοξενήσει περίπου 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες από τότε που άνοιξε το 2012, και πήρε τον τίτλο του κορυφαίου τουριστικού αξιοθέατου του κόσμου στα Βραβεία Παγκόσμιου Ταξιδιού το 2016.

Πηγή : ΕΡΤ




00 inkefalonia general ad 300X250