Οχυρώνεται η Βουλγαρία - Τον Μάιο έτοιμος ο φράκτης στα σύνορα με την Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 13:18

Οχυρώνεται η Βουλγαρία - Τον Μάιο έτοιμος ο φράκτης στα σύνορα με την Τουρκία

Μετά την Ουγγαρία και η Βουλγαρία τηρεί την υπόσχεσή της και υψώνει φράκτη 3 μέτρων στα σύνορα με την Τουρκία προκειμένου να εμποδίσει τις ανεξέλεγκτες προσφυγικές ροές να εισέλθουν στη χώρα.


Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Πλάμεν Ουζούνοφ, ανακοίνωσε ότι το μεγαλόπνοο έργο θα έχει ολοκληρωθεί το Μάιο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ούζούνοφ, ο φράκτης των 270 χιλιομέτρων – με τα 3 μέτρα ύψος και το κοφτερό τελείωμα -  θα εμποδίσει τους μετανάστες να περάσουν στη χώρα τους από την Τουρκία.

Ο υπουργός Εσωτερικών μαζί με τον Βούλγαρο υπηρεσιακό αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας, Στέφαν Γιάνεφ, είναι υπεύθυνοι για την επιτήρηση του έργου και κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων τόνισαν, ότι αυτό το συρματόπλεγμα είναι, που θα σταματήσει την εισροή μεταναστών στη χώρα.

Ο κ. Ουζούνοφ μάλιστα, επεσήμανε ότι τα ποσοστά των μεταναστών από την Τουρκία έχουν μειωθεί κατά 80% σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ διευκρίνισε ότι για να ολοκληρωθεί το έργο απομένουν μόλις τα τελευταία 24 χιλιόμετρα. «Ελπίζω ότι τα βουλγαρικά σύνορα θα γίνουν πιο ασφαλή όταν ολοκληρωθεί ο φράκτης» δήλωσε στους δημοσιογράφους.