«Εξαφανίστηκε» ο επικίνδυνος ισοβίτης, Μιχάλης Μακρυγιάννης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012 23:27

 «Εξαφανίστηκε» ο επικίνδυνος ισοβίτης, Μιχάλης Μακρυγιάννης

Είχε κάνει 5 δολοφονίες και είχε καταδικαστεί σε 4 φορές ισόβια. Κι όμως πήρε άδεια από τις φυλακές Λάρισας και φυσικά δεν επέστρεψε ποτέ. Ο διαβόητος κακοποιός και βαρυποινίτης Μιχάλης Μακρυγιάννης παραμένει εξαφανισμένος μετά την πενθήμερη άδειά του.

Έχει καταδικαστεί για πέντε δολοφονίες, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, τραυματισμούς, μια σειρά από ένοπλες ληστείες και ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δραπετεύει. Τον Αύγουστο του 2006 πάλι μετά από πενθήμερη άδεια, δεν επέστρεψε στις φυλακές Αλικαρνασσού. Τελικά συνελήφθη στις 18 Οκτωβρίου 2007 στο Χαϊδάρι μαζί με άλλους δύο κακοποιούς.

Ο Μιχάλης Μακρυγιάννης μπήκε στην παρανομία από πολύ μικρός. Στις 20/12/1985, έξω από μπαρ στα Τρίκαλα, πυροβόλησε και σκότωσε το σερβιτόρο Σπύρο Βαλταδώρο. Την 28η Οκτωβρίου 1993, μέσα στο κέντρο «Χρυσή Νύχτα», Αχαρνών και Αγίου Μελετίου, άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον Αντώνη Δημητρόπουλο με τον οποίο διασκέδαζαν μαζί και τον ταμία του μαγαζιού, Στέλιο Χριστοδουλάκη, ενώ τραυμάτισε άλλα δύο άτομα.

Στις 23/12/93, μαζί με τον σύντροφο του Κώστα Τέγα πυροβόλήσαν πέντε φορές και τραυμάτισαν σοβαρά τη φίλη του Αγγελική Τσενεμπή. Τη μετέφεραν στο σπίτι του φίλου τους ταχυδρόμου Ηλία Λιάβα, ο οποίος την πήγε στο νοσοκομείο. Λίγο καιρό αργότερα η κοπέλα πέθανε στον Καναδά, ενώ νωρίτερα οι δυο τους είχαν σκοτώσει και τον Λιάβα.

Ακολούθησε μια σειρά ένοπλων επιθέσεων και συνελήφθη μαζί με τον Τέγα στις 20 Δεκεμβρίου 1994, σε σπίτι στη Γαλάζια Ακτή. Νωρίτερα είχε συμμετάσχει σε ένοπλες ληστείες μαζί με τους αδελφούς Παλαιοκώστα, ενώ έχει και άλλες δύο αποδράσεις στο ενεργητικό του.

Πηγή: newsit.gr




00 inkefalonia general ad 300X250