Η «Στέλλα» θα χτυπήσει στις βορειοανατολικές ΗΠΑ -Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 11:32

Η «Στέλλα» θα χτυπήσει στις βορειοανατολικές ΗΠΑ -Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας [εικόνες]

«Μάρτης, γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης» για τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, όπου οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσι, Άντριου Κουόμο και Κρις Κρίστι κήρυξαν τις πολιτείες τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τη “Stella”,


όπως βάφτισαν οι μετεωρολόγοι το κύμα κακοκαιρίας, να φέρνει δριμύ ψύχος, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους έως 100χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία θα επηρεαστούν και περιοχές της Πενσυλβάνια, του Κονέκτικατ, του Μέιν και της Βιρτζίνια, όπου αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις με έως και δέκα εκατοστά χιονιού την ώρα!

Τα σχολεία έχουν κλείσει στη Νέα Υόρκη, την Πρόβιντενς, το Ρόουντ Άιλαντ και κάποιες πόλεις στη Μασαχουσέτη και το Κονέκτικατ, ενώ πάνω από 6.500 πτήσεις ακυρώθηκαν κυρίως στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, της Ουάσιγκτον, της Βοστώνης, της Βαλτιμόρης και της Φιλαδέλφειας.


Εκτός από την καγκελάριο Μέρκελ που αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι της στις ΗΠΑ, και ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Έντα Κένι αναχώρησε με τρένο από τη Βοστώνη για την Ουάσινγκτον, προκειμένου να προλάβει τα καιρικά φαινόμενα.

Το κύμα κακοκαιρίας έρχεται μετά από έναν πολύ ήπιο Φεβρουάριο στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, τον δεύτερο θερμότερο από το 1895 που άρχισαν να τηρούνται τα σχετικά αρχεία.

 




00 inkefalonia general ad 300X250