Χιονοστιβάδα στις Γαλλικές Άλπεις καταπλάκωσε σκιέρ, φόβοι για πολλούς εγκλωβισμένους

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 13:34

Χιονοστιβάδα στις Γαλλικές Άλπεις καταπλάκωσε σκιέρ, φόβοι για πολλούς εγκλωβισμένους

Πριν από έναν μήνα είχαν σκοτωθεί στο ίδιο σημείο 4 άτομα από χιονοστιβάδα

Αδιευκρίνιστος παραμένει ακόμα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν θαφτεί από χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε σκιέρ στις Γαλλικές Άλπεις σε πίστα σκι στο γαλλικό θέρετρο Tignes.

Σωστικά συνεργεία έχουν καταφθάσει στην περιοχή και προσπαθούν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους ωστόσο σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν τις αρχές.

«Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι κάτω από τη χιονοστιβάδα», διευκρίνισε μια εκπρόσωπος της χωροφυλακής.

Η επιχείρηση διάσωσης είναι δύσκολη εξαιτίας της μειωμένης ορατότητας στην περιοχή που εμποδίζει την πτήση των ελικοπτέρων, με αποτέλεσμα τα σωστικά συνεργεία να είναι αναγκασμένα να μεταβούν στην περιοχή πεζή.

Ο συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας). Προς το παρόν δεν είναι γνωστός κανένας απολογισμός.

Η χωροφυλακή έχει στείλει στο σημείο πολλές ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και έναν γιατρό, ενώ έχει κινητοποιηθεί και το προσωπικό που εργάζεται στο χιονοδρομικό κέντρο.

Ο κίνδυνος για χιονοστιβάδες, που συνήθως αφορά περιοχές των βουνών μακριά από τις χιονοδρομικές πίστες ή κλειστές πίστες, ήταν σήμερα το πρωί στην Τιν στο τέσσερα στην κλίμακα των πέντε βαθμών.

Στις 13 Φεβρουαρίου, στο ίδιο χιονοδρομικό κέντρο μια χιονοστιβάδα εκτός πίστας είχε παρασύρει στον θάνατο τέσσερις ανθρώπους, τρεις παραθεριστές και τον οδηγό τους.

ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΑΛΠΕΙΣ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΑΛΠΕΙΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ