Η Αυστραλία ανοίγει τα σύνορά της για Έλληνες μετανάστες που θέλουν δουλειά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012 07:16

 Η Αυστραλία ανοίγει τα σύνορά της για Έλληνες μετανάστες που θέλουν δουλειά

Νέες ελπίδες για τους Έλληνες που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία για να βρουν δουλειά δημιουργεί με δηλώσεις του ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας, ενώ τα ΜΜΕ της χώρας κάνουν λόγο για ανάγκη να γίνουν δεκτοί εξειδικευμένοι Έλληνες για να εργαστούν σε τομείς που υπάρχουν ελλείψεις.

Ειδικότερα, στις δηλώσεις του, ο υπουργός Μετανάστευσης, Κρις Μπόουεν, είπε ότι επίκειται διακρατική συμφωνία για διευκόλυνση στην έκδοση βίζας με δικαίωμα εργασίας και ότι αυτό το θέμα πρέπει να προωθηθεί με επείγουσες διαδικασίες. Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης μιλούν για ανάγκη της Αυστραλίας να δεχθεί Έλληνες με επιστημονική κατάρτιση, όπως νέους νοσηλευτές, λογιστές και μηχανικούς, ειδικότητες στις οποίες παρουσιάζονται ελλείψεις σε προσωπικό.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μπόουεν είπε πως η συμφωνία με την Ελλάδα θα προβλέπει την έγκριση τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας για ένα χρόνο για 500 Έλληνες ηλικίας 18 έως 30 ετών και αντιστοίχως για τους Αυστραλούς. Παρόλα αυτά, ο υπουργός Μετανάστευσης τόνισε ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής αύξησης του αριθμού τουριστικής βίζας, λέγοντας πως θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν με την Αθήνα και φυσικά από τη ζήτηση.

iefimerida.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250