Ποιοι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι απαλλάσσονται από τα τέλη ταξινόμησης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017 12:29

Ποιοι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι απαλλάσσονται από τα τέλη ταξινόμησης

Σε καθορισμό των προϋποθέσεων, των δικαιολογητικών και της διαδικασίας απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης αυτοκινήτων που παραλαμβάνονται από πολύτεκνους και τρίτεκνους γονείς προχώρησε η ΑΑΔΕ.

 

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε, δικαιούχα πρόσωπα της απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης είναι οι πολύτεκνοι γονείς και οι γονείς με τρία τέκνα, οι οποίοι είναι:

α) Έλληνες πολίτες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα
β) ομογενείς αλλοδαπής υπηκοότητας που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα
γ) πολίτες άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα
δ) πολίτες άλλων κρατών που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα και είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας

Η απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης των γονέων με τρία τέκνα παρέχεται για μία μόνο φορά και για ένα αυτοκίνητο ανά οικογένεια. Η απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης πολύτεκνων γονέων παρέχεται για δεύτερη και τελευταία φορά, μετά την πάροδο 5 ετών από την πρώτη φορά που χρησιμοποίησαν το δικαίωμα αυτό, εφόσον από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης προκύπτει ότι οι ενδιαφερόμενοι πολύτεκνοι γονείς έχουν κατά τον τελωνισμό του αυτοκινήτου τουλάχιστον 4 ανήλικα τέκνα.

H απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης πολύτεκνων γονέων παρέχεται και στους γονείς, οι οποίοι προτού γίνουν πολύτεκνοι είχαν υπαχθεί στις διατάξεις απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης γονέων με τρία τέκνα.

www.svouranews.gr




00 inkefalonia general ad 300X250