Το θαλασσινό καρναβάλι της Χαλκίδας- Υπερθέαμα κάτω από τη συρταρωτή γέφυρα [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 14:00

Φωτογραφία: Konstantinos Kirikos Photography

Φωτογραφία: Konstantinos Kirikos Photography

Με θέμα του φετινού θαλασσινού καρναβαλιού «Τιτανομαχία στον Ευβοϊκό», η Χαλκίδα έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό υπερθέαμα.


Με το «χαλκιδιώτικο καρναβάλι» να έχει ότι χρειάζεται για να περάσουν τέλεια μικροί και μεγάλοι, όπως πυροτεχνήματα, ηχητικά και οπτικά εφέ, εναέριες και θαλάσσιες γιγάντιες φιγούρες και δεκάδες πλωτά. Ακόμη οι  χιλιάδες καρναβαλιστές συνθέτουν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό με αποκορύφωση το τριήμερο της Αποκριάς στις 24-26 Φεβρουαρίου.

Ο θεσμός του Θαλασσινού Καρναβαλιού της Χαλκίδας ξεκίνησε από πέρσι με τους πειρατές να προσπαθούν να καταλάβουν το Στενό του Ευρίπου. Δεν τα κατάφεραν… και φέτος τη σκυτάλη παίρνουν οι Θεοί του Ολύμπου και η μοίρα του απόρθητου περάσματος εναπόκειται πλέον στη θεϊκή βούληση.

Συγκεκριμένα, το σενάριο διαδραματίζεται στο στενό του Ευρίπου, εκεί που ο Βορράς συναντά το Νότο και τα θαλάσσια ρεύματα μπερδεύονται κάτω από την συρταρωτή γέφυρα της Χαλκίδας.


Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 26/2 το πρόγραμμα ξεκινά με παιδικό πάρτι και δρώμενα για τα παιδιά, ενώ συνεχίζεται με συναυλίες και δραστηριότητες στη θάλασσα μέχρι το βράδυ, οπότε και το μοναδικό θέαμα του Θαλασσινού Καρναβαλιού στην παραλία της Χαλκίδας υπόσχεται να σας μαγέψει. Η μέρα κλείνει με ένα μεγάλο πάρτι συντροφιά με τους Rec.