14 χρόνια "ρημάζει" το κολυμβητήριο της Αγυιάς, στην Πάτρα (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 10:35

14 χρόνια "ρημάζει" το κολυμβητήριο της Αγυιάς, στην Πάτρα (εικόνες)

Το έλος βρίθει από ιστορίες που εκπέμπουν δυσοσμία, αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Έρευνα για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ιστορικό κολυμβητήριο της Αγυιάς στην Πάτρα, δημοσιεύει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε μία ανάρτηση που κάνει αίσθηση. Η έρευνα έχει τίτλο: «Ώρα ευθυνών για το κολυμβητήριο της Αγυιάς».

Η δημοσίευση έχει ως εξής: «Εδώ και 14 χρόνια, από το 2003, ρημάζει στην Πάτρα το ιστορικό κολυμβητήριο που το 1999 φιλοξένησε τον τελικό Κυπέλλου Ευρώπης, ΝΟ Πατρών-Ουίπεστ Βουδαπέστης!

Η πισίνα της Αγυιάς, κέντρο και σήμα κατατεθέν του υγρού αθλητισμού της Πάτρας τη δεκαετία του 80, δεν παρουσιάζει σήμερα μόνο μια θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης, αλλά αποτελεί και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

Η νυν αθλητική ηγεσία ξεκίνησε έρευνα εδώ και δύο χρόνια, συντάχθηκε μελέτη και το κολυμβητήριο της Αγυιάς εντάχθηκε επιτέλους στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Συναισθανόμενη πως καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για περίφραξη του επικίνδυνου χώρου του κολυμβητηρίου προς αποφυγή ατυχημάτων, άμεση αντικατάσταση και αφαίρεση των κατεστραμμένων στύλων φωτισμού, καθώς και αποκατάσταση των ανοικτών γηπέδων αθλοπαιδιών.

Πως όμως και γιατί εγκαταλείφθηκε από τις παρελθούσες αθλητικές ηγεσίες και κυβερνήσεις το κολυμβητήριο της Αγυιάς; Γιατί οι διοικήσεις του Πελοποννησιακού Αθλητικού Κέντρου Πατρών, στο οποίο περιήλθε από το 2000 δεν είχαν κάνει το παραμικρό για να αναδείξουν το θέμα;

14 χρόνια "ρημάζει" το κολυμβητήριο της Αγυιάς, στην Πάτρα (pics) 14 χρόνια "ρημάζει" το κολυμβητήριο της Αγυιάς, στην Πάτρα (pics)

Η έρευνα του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ) και του Πρακτορείο Sport (ΠS) αποκαλύπτει αδικαιολόγητες πολυετείς καθυστερήσεις των επίσημων παραλαβών των έργων, κατασκευαστικές ατέλειες, εκθέσεις στατικής ανεπάρκειας και ακαταλληλότητας, καθώς και μίας ως δια μαγείας εξαφάνισης του ογκώδους σκεπάστρου!

Το έλος της Πάτρας, όπως ονομάζεται η περιοχή, βρίθει από ιστορίες που εκπέμπουν δυσοσμία. Όπως προκύπτει, πλησιάζει η ώρα της νομικής διερεύνησης των ευθυνών που από το 1977 κόστισαν στο ελληνικό Δημόσιο 120 εκατ. 667 χιλιάδες δραχμές!

Κατασκευασμένο στην είσοδο της πρωτεύουσας της Αχαΐας, δίπλα σε πυκνό άλσος όπου αθλούνται εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης και σε ένα χώρο εδαφικής έκτασης 24.207 τμ. που γειτνιάζει με παιδικές κατασκηνώσεις, το εγκαταλελειμμένο κολυμβητήριο της Αγυιάς δεν θυμίζει πια σε τίποτα τις ένδοξες ημέρες του παρελθόντος.


14 χρόνια "ρημάζει" το κολυμβητήριο της Αγυιάς, στην Πάτρα (pics) 14 χρόνια "ρημάζει" το κολυμβητήριο της Αγυιάς, στην Πάτρα (pics) 14 χρόνια "ρημάζει" το κολυμβητήριο της Αγυιάς, στην Πάτρα (pics)

Αθλητής επί σειρά ετών και εν συνεχεία προπονητής της ομάδας υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Πατρών (ΝΟΠ), ο Γιώργος Κακουλίδης έβγαλε κραυγή αγωνίας μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Είναι η είσοδος της πόλης και αποτελεί χώρο μόλυνσης της περιοχής!».




00 inkefalonia general ad 300X250