Ελικόπτερο συνετρίβη στην Κεντρική Ιταλία: Νεκροί οι 6 επιβαίνοντες [χάρτης]

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 17:43

Ελικόπτερο συνετρίβη στην Κεντρική Ιταλία: Νεκροί οι 6 επιβαίνοντες [χάρτης]

Ελικόπτερο με έξι επιβάτες κατέπεσε σήμερα το μεσημέρι στην κεντρική Ιταλία, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Λ'Άκουιλα.


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το συγκεκριμένο ελικόπτερο έχασε ξαφνικά ύψος, ενώ κατευθυνόταν σε πίστα σκι της περιοχής του Κάμπο Φελίτσε για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματία και να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Φωτογραφία: AP Photo/Gregorio Borgia

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι ακούστηκε ισχυρός θόρυβος, ενώ τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι το ελικόπτερο εξαφανίσθηκε ξαφνικά από τα ραντάρ. Η ομάδα διασωστών, που επέβαινε σε αυτό, δεν συμπεριλαμβάνεται στους άνδρες και τις γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής οι οποίοι εργάζονται αδιάκοπα στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια της πόλης Πεσκάρα.

Το σημείο που έπεσε το διασωστικό ελικόπτερο

Oι καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν τον εντοπισμό του ακριβούς σημείου όπου κατέπεσε το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν δύο μέλη του πληρώματος και τέσσερις διασώστες καθώς στην περιοχή του Κάμπο Φελίτσε επικρατεί ομίχλη.

Οι άνδρες και οι γυναίκες των σωστικών συνεργείων προσεγγίζουν πεζή την περιοχή, διότι λόγω ομίχλης και χιονιού δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε μηχανοκίνητα μέσα. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε περιοχή έκτασης περίπου δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το Tgr Rai Abruzzo και οι 6 επιβαίνοντες είναι νεκροί.

Tο ελικόπτερο εντοπίσθηκε πριν από λίγο στην περιοχή Βέκια Μινιέρα, κοντά σε δίκτυο ύδρευσης και έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Οι διασώστες προσέγγισαν πεζή την περιοχή λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αλλά δεν υπάρχει ακόμη επίσημος απολογισμός θυμάτων.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑNSA