Πώς γιόρτασαν οι Τραμπ μετά την ορκωμοσία -Οι τρεις δεξιώσεις και ο πρώτος χορός του προεδρικού ζεύγους [εικόνες & βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 09:04

Πώς γιόρτασαν οι Τραμπ μετά την ορκωμοσία -Οι τρεις δεξιώσεις και ο πρώτος χορός του προεδρικού ζεύγους [εικόνες & βίντεο]

Την εμφάνιση στις τρεις επίσημες δεξιώσεις που παρατέθηκαν περιελάμβανε το πρόγραμμα του νέου προέδρου και της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, μετά από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ.


Οι δύο πρώτες δεξιώσεις έγιναν στο Συνεδριακό Κέντρο της Ουάσινγκτον και μία τρίτη, των Ενόπλων Δυνάμεων, σε Μουσείο.

Στην πρώτη δεξίωση, ο Τραμπ είπε για μία ακόμη φορά ότι τον είχαν υποτιμήσει, ενώ επανέλαβε το σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας του «να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά.

Στη συνέχεια οι Τραμπ χόρεψαν για πρώτη φορά ως προεδρικό ζεύγος, υπό τους ήχους διασκευής του «My Way», του Φρανκ Σινάτρα. Ακολούθησαν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, με τη σύζυγό του και τα παιδιά των δύο ζευγαριών, που χόρεψαν μαζί τους.  


Το σκηνικό επαναλήφθηκε στη δεύτερη δεξίωση λίγα λεπτά αργότερα, με τον Τραμπ να δηλώνει στους παρευρισκόμενους «Δεν θα μας εκμεταλλεύονται πλέον», ενώ έφτασε στο σημείο να ρωτήσει τον κόσμο «να συνεχίσω στο Twitter; Είναι ένας τρόπος να παρακάμψω τα ανέντιμα ΜΜΕ».

Στην τελευταία δεξίωση της βραδιάς, ο Τραμπ είπε σε εν ενεργεία στρατιωτικούς και βετεράνους: «Είστε εκπληκτικοί. Μου αρέσετε για πολλούς λόγους. Αλλά μου αρέσει και το γεγονός ότι όλοι με ψηφίσατε, σωστά; Ολοι με ψηφίσατε».

Και η Μελάνια Τραμπ απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους. «Σας ευχαριστώ όλους για τις υπηρεσίες σας. Είναι τιμή μου να είμαι η Πρώτη Κυρία. Θα κερδίσουμε. Θα κάνουμε ξανά την Αμερική μεγάλη», είπε. Αυτή τη φορά, το ζευγάρι επέλεξε να χορέψει το «I Will Always Love You», ενώ όπως επιβάλει η παράδοση, χόρεψαν και με μέλη των ενόπλων δυνάμεων.

Φωτογραφίες: AP