Πέντε νεκροί από τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Φλόριντα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017 21:58

Πέντε νεκροί από τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Φλόριντα

Τουλάχιστον πέντε άτομα σκοτώθηκαν, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στο αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα. Αλλα οκτώ άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, ο μοναδικός δράστης της επίθεσης έχει συλληφθεί.

Ο γερουσιαστής της Φλόριντα, Μπιλ Νέλσον, δήλωσε στο CNN ότι ο δράστης ονομάζεται Έστεμπαν Σαντιάγκο και έφερ στρατιωτική ταυτότητα, αν και ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί η γνησιότητά της.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη περιστατικό στον Τερματικό Σταθμό 2, στην παραλαβή των αποσκευών» αναφερόταν νωρίτερα σε tweet που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του αεροδρομίου.

Αυτόπτες μάρτυρες μεταφέρουν σκηνές αλλοφροσύνης με το άκουσμα των πυροβολισμών. Αν και δεν υπήρξε επίσημη εντολή εκκένωσης του χώρου από την αρμόδια ομοσπονδιακή αρχή, οι υπάλληλοι του αεροδρομίου έβγαλαν τους επιβάτες από τον χώρο που βρισκόταν ο δράστης.


Στο χάος που επικράτησε μετά τους πυροβολισμούς, συνεργεία της πυροσβεστικής και το προσωπικό εκτάκτων αναγκών, όπως και πλήθος επιβατών βρέθηκαν στους χώρους προσγειώσεων και απογειώσεων των αεροπλάνων.

«Ακούγονται πυροβολισμοί. Όλοι τρέχουν» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter o πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Τζορτζ Μπους, Αρι Φλάισερ, που βρισκόταν επίσης στο σημείο.

Το αεροδρόμιο που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια του Μαϊάμι έχει αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του.

Το αεροδρόμιο του Φορτ Λόντερντεϊλ δέχεται περίπου 73.000 επιβάτες ημερησίως.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο αεροδρόμιο φαίνεται πιο ήσυχη, ωστόσο οι Αρχές προσπαθούν να επιβεβαιώσουν ότι ο συλληφθείς δεν είχε συνεργό.

Πηγή: in.gr 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ