Κωνσταντινούπολη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Reina

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2017 10:49

Κωνσταντινούπολη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Reina

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε σε ανακοίνωσή του την ευθύνη για την επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε τη Δευτέρα το πρωί το πρακτορείο Reuters.  

islamiko


 «Σε συνέχεια των ευλογημένων επιχειρήσεων που διεξάγει το Ισλαμικό Κράτος εναντίον του προστάτη του σταυρού, την Τουρκία, ένας ηρωικός στρατιώτης του χαλιφάτου χτύπησε ένα από τα πιο διάσημα νυχτερινά κέντρα όπου οι Χριστιανοί και αποστάτες γιόρταζαν τις διακοπές τους», φέρεται να γράφει η ανάληψη ευθύνης σύμφωνα με τον Independent.   Το ανθρωποκυνηγητό στην Τουρκία για τον εντοπισμό και σύλληψη του ενόπλου που επιτέθηκε στο κλαμπ Reina σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, συνεχίζεται.   Αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης αναφέρουν επίσης πως ο δράστης φώναξε πολλές φορές «Αλλάχ ου Ακμπάρ» ενώ πυροβολούσε.  

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε ότι πιστεύει πως ο δράστης θα βρεθεί σύντομα. «Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και θα τον βρούμε σύντομα», είπε στους δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν έξω από ένα νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, όπου ο Γιλντιρίμ επισκέφθηκε τραυματίες της επίθεσης.




00 inkefalonia general ad 300X250